6 Sfaturi pentru alegerea celei mai bune asigurari de malpraxis

Asigurarea de malpraxis este obligatorie pentru angajatii din sistemul medical. De exemplu, daca un medic sau un asistent medical nu a incheiat o asigurare de raspundere civila sau daca acest document nu este valabil inseamna ca nu poate sa isi desfasoare activitate. Din acest motiv o copie a asigurarii ramane la clinica sau spitalul angajator. Toate cadrele medicale raspund civil pentru prejudiciile produse din greselile la locul de munca, in aceasta categorie fiind incluse si neglijenta, imprudenta sau cunostinte medicale insuficiente pentru exercitarea profesiei in care au fost angajati. Malpraxis este un produs prin care se asigura raspunderea profesionala a cadrelor medicale, farmacisti sau medici dentisti, asistenti, moase, chimisti, psihologi, biochimisti, fizicieni etc., fata de pacienti, pentru prejudiciile cauzate acestora prin savarsirea unor acte de imprudenta, neglijenta, eroare in cadrul exercitarii activitatii profesionale.

6 sfaturi pentru alegerea asigurarii de malpraxis

  1. Sa fie licentiat – Indiferent daca este vorba de un broker local sau international, autorizatia locala oferita de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara din Romania (ASF) este o conditie obligatorie. Se poate verifica rapid daca brokerul este licentiat pe site-ul ASF. Licentele primite din partea unor autoritati de reglementare europene reprezinta un plus de garantie pentru siguranta fondurilor investite.
  2. Actioneaza in cunostinta de cauza – cauta un broker care sa poata oferi programe educationale de calitate pentru ca toate deciziile luate sa fie in deplina cunostinta de cauza si ca sa intelegi pietele si instrumentele financiare pe care le tranzactionezi si, mai ales, riscurile asociate fiecarui tip de investitie.
  3. Departamentul de analiza reprezinta un avantaj al brokerului – trebuie sa te asiguri ca toate analizele de piata respecta cerintele legale si prezinta situatia intr-o maniera obiectiva, echilibrata si sa sublinieze clar toate riscurile asociate.
  4. Credibilitate – Buna credinta si onestitatea abordarii unui broker sunt foarte importante si pot fi verificate inca din primele momente de interactiune cu un reprezentant al companiei. Un broker nu are voie legal sa contacteze nesolicitat un potential client, iar abordarea trebuie sa fie neinvaziva si neinsistenta.
  5. Suport – Trebuie sa existe o modalitate usoara de contact intre broker si client, iar modalitatea sa fie la indemana clientului pentru a se descurca foarte usor si fara probleme, iar comunicarea sa fie una propice.
  6. Transparenta costurilor – Trebuie ca de la bun inceput sa fiti informati de toate costurile de tranzactionare si ca acestea sa fie unele rezonabile.

Beneficiile pe care le ai daca alegi asigurarea de la TCV

TCV este un broker de asigurari cu experienta, de la care poti cumpara simplu si rapid, orice tip de polita ai nevoie. Sunt o firma pentru asigurari si un asistent de brokeraj cu experienta, care dispune de toate autorizarile si certificarile necesare pentru a vinde si a te consilia in privinta alegerii unei polite cat mai potrivite. Fie ca ai nevoie de o asigurare obligatorie, fie de una facultativa, de o polita RCA sau de una CASCO, de o asigurare de calatorie sau una de malpraxis, de o asigurare pentru mapraxis, de o asigurare obligatorie pentru locuinta PAD sau de una facultativa si chiar de asistenta rutiera, TCV iti poate oferi consultanta in alegere si cele mai bune oferte. Asigurarea de raspundere civila malpraxis asigura:

  • cazuri de imprudenta, neglijenta, eroare si omisiune care au drept urmare vatamarea corporala sau decesul pacientului;
  • cheltuieli de judecata facute de tine in procesul civil daca ai fost obligat la dezdaunare;
  • cheltuielile de judecata facute de reclamant, daca ai fost obligat prin hotarare judecatoreasca la plata lor;
  • daune morale (prin plata unei prime suplimentare). Despagubirile pentru acestea se stabilesc si se platesc numai in baza unei hotarari judecatoresti executorii.

Pentru a recompensa fidelitatea clientilor, ofera gratuit acoperire retroactiva pentru o perioada de maximum 3 ani, daca ai avut incheiata o asigurare pentru aceleasi riscuri, care a fost reinnoita fara pauze, adica fara sa existe perioade de timp neacoperite prin asigurare.

Iti place articolul?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Lasa un comentariu

[rev_slider alias="agentia-berceni-mobile"][/rev_slider]

[rev_slider alias="agentia-cotroceni-mobile"][/rev_slider]

[rev_slider alias="agentia-ploiesti-mobile"][/rev_slider]

[rev_slider alias="agentia-dristor-mobile"][/rev_slider]