Top 5 lucruri de stiut inainte sa pleci intr-o vacanta in strainatate

Pentru ca in anul anterior vacantele au fost afectate de pandemie si foarte multe persoane si le-au anulat sau si le-au amanat, vara aceasta, tot mai multe persoane vor sa plece in vacante in strainatate. Iata ce trebuie sa stii inainte de a cumpara biletele de avion si inainte de a face bagajele.

  1. Fii sigur ca ai toate actele scanate si salvate in telefon

In primul rand, inainte de a pleca ai grija ca toate actele pe care le ai sunt scanate si sunt salvate in telefon. Ne referim aici la actele de identitate, certificatul de nastere, biletele si voucherele de calatorie si tot ce ti-ar mai putea trebui in vacanta.

Daca vrei sa inchiriezi o masina acolo unde pleci ai nevoie de permis dar si de o copie dupa el pentru orice eventualitate. Este recomandat sa ai toate actele pe care le ai in format fizic se regasesc si in copii salvate pe telefon sau in laptopul pe care il iei cu tine si chiar poti pune copiile si pe un hard externe daca ai unul cu tine.

  1. Protejeaza-ti locuinta

Inainte de a pleca intr-o calatorie, verifica inca o data daca ai udat florile, ca ai pus apa la pesti si ca geamurile sunt inchise, dar ai sigurare pentru casa? Iti recomandam sa iti faci o asigurare facultativa pentru locuinta care sa te ajute sa iti lasi bunurile in siguranta atunci cand pleci in vacante. In felul acesta va fi mult mai usor sa dormi linistit cat timp este in vacanta, fara sa fie necesar sa te stresezi sau sa te gandesti la faptul ca se poate intampla ceva cat esti plecat.

Cele facultative pentru locuinta sunt cele care acopera numeroase situatii ce pot aparea cat esti tu plecat, de la incendii si pana la acte de vandalism sau infractiuni. Noi recomandam sa alegi una cat mai cuprinzatoare pentru casa ta si nu vei mai sta cu grija ei.

  1. Incheie o polita pentru calatorie

Cumpara o asigurare medicala pentru calatorie astfel incat sa fii acoperit atunci cand ai nevoie de ajutor medical in timpul vacantei. Serviciile medicale costa foarte mult in tarile in care nu esti protejat, insa poti remedia aceasta problema si iti poti face o polita pentru a fi acoperit pe tot parcursul vacantei.

De asemenea, cu o una generala de calatorie vei fi acoperit si autnci cand au loc diverse schimbari sau cand se intampla ceva pe parcursul calatoriei tale. Cu ajutorul unei astfel de polite vei putea obtine o parte din banii dati pe rezervari inapoi in cazul in care din motive obiective acestea trebuie anulate, vei avea asistenta medicala in concediu daca este necesar si in functie de cea pe care o cumperi si de ceea ce este stipulat in ea, lista de evenimente acoperite poate fi si mai lunga de atat. Alege o una cat mai cuprinzatoare.

  1. Pastreaza banii in siguranta

Nicio lista de sfaturi pentru vacantanu poate sa existe fara acest sfat. Ai grija unde tii banii in timpul unei calatorii astfel incat sa nu devii o tinta pentru hoti si sa nu ii pierzi. O solutie atunci cand pleci din tara ar fi sa iti tii banii pe card pentru ca in cele mai multe state vei putea plati si cu cardul din Romania in lei, conversia facandu-se automat.

Este totusi bine sa te documentezi inainte si sa intrebi banca daca acest lucru este valabil pentru tine astfel incat sa nu ai surprize neplacute dupa ce ajungi la destinatie. Daca trebuie sa ai bani fizic cu tine atunci pune-i in buzunarele la care nu are nimeni acces, cum ar fi in cele din interiorul rucsacului si nu in cele exterioare care sunt foarte usor de accesat mai ales in aglomeratie.

  1. Planifica meticulos un intinerariu

Atunci cand decizi sa iti faci vacanta in alta tara ar trebui sa iti planifici si un traseu astfel incat sa fii sigur ca vezi cat mai mult din tara pe care o vizitezi. In felul acesta vei reusi cu siguranta sa obtii cele mai bune momente in vacanta ta, fara sa fie nevoie sa stai si sa planifici totul pe loc.

Stabileste de acasa unde vrei sa mergi, cu ce vei ajunge la obiectivele stabilite si cat  timp vei petrece la fiecare obiectiv. Intereseaza-te cu privire la autocare si alte mijloace de transport si afla care este programul acestora astfel incat sa te poti intoarce la cazare si sa poti vedea cat mai multe obiective.

Iti place articolul?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Lasa un comentariu

[rev_slider alias="agentia-berceni-mobile"][/rev_slider]

[rev_slider alias="agentia-cotroceni-mobile"][/rev_slider]

[rev_slider alias="agentia-ploiesti-mobile"][/rev_slider]

[rev_slider alias="agentia-dristor-mobile"][/rev_slider]