Top 6 orase in care sa faci investitii imobiliare

Unele dintre investitiile predilecte si preferate de romani, considerate cele mai sigure si avantajoase, sunt reprezentate de investitii imobiliare. O locuinta va fi un plasament de bani sigur pentru tine si familia ta sau o sursa de venituri suplimentare atunci cand o cumperi pentru a o inchiria. Oricare ar fi destinatia, pentru a-i asigura rentabilitatea, este bine sa alegi o locatie cat mai buna, intr-unul dintre cele mai mari orase din Romania.

De ce ar trebui sa faci o investie imobiliara?

Orice investitie este justificata, daca ea este insotita de o serie de avantaje si beneficii pe care le aduce proprietarilor. Atunci cand vine vorba despre locuinte, proprietati, case si apartamente, investirea banilor se justifica, pentru urmatoarele motive:

  • O casa aduce un randament financiar mai bun decat plasarea banilor intr-un cont la banca.
  • Chiar daca piata cunoaste oscilatii, pe termen lung costul caselor se afla pe un trend ascendent.
  • Desi este nevoie de ceva timp pana la amortizarea investitiei, profiturile nu intarzie sa apara.
  • Chiar daca nu poti recupera banii imediat, locuinta este un bun care poate fi valorificat mereu.
  • Daca stii ce si unde sa cumperi, investitiile imobiliare sunt unele dintre cele mai sigure modalitati, pentru a plasa banii.

In ce orase din Romania merita sa faci o investitie imobiliara?

Pentru a servi cat mai bine scopului pentru care alegi sa-ti investesti banii intr-o proprietate, trebuie sa stii cat, unde, in ce si de ce sa investesti. Tocmai de aceea este bine sa cunosti specificul anumitor zone si care sunt cele mai bine orase pentru investitii imobiliare.

Iata un top al celor mai cautate si avantajoase orase pentru a investi in imobiliare:

1. Cluj

Datorita dezvoltarii, atragerii unui numar foarte mare de investitori si faptului ca este un centru universitar, Clujul este una dintre zonele in care cererea de proprietati si cresterea preturilor sunt cele mai ridicate. Asadar, daca vrei sa dai cea mai buna rentabilitate investitiei in imobiliare, fie pentru a inchiria imediat, fie pentru a o vinde mai tarziu, alege aceasta zona.

2. Timisoara

Intotdeauna orasele din vest sunt mult mai atractive pentru cumparatori. Apropierea de Occident, dezvoltarea regionala si atragerea de fonduri europene au facut ca interesul pentru achizitia de proprietati in Timisoara sa fie in continua crestere. Plasam aceasta zona printre cele mai bune oportunitati pentru o investitie imobiliara.

3. Constanta

Toata lumea cunoaste avantajele unei proprietati situate aproape de mare, cu foarte mare cautare vara. De aceea un apartament in Constanta poate fi inchiriat cu sume suficient de avantajoase in sezonul turistic, incat sa fie acoperite toate cheltuieli si sa fie obtinut un profit bunicel pentru tot anul. Merita sa incluzi zona pe lista scurta de locuri in care sa faci investitii imobiliare.

4. Brasov

O proprietate in inima tarii, intr-o zona deosebita, aproape de cele mai importante destinatii de iarna este o alegere foarte buna pentru a investi. O casa, vila sau apartament in zona Brasovului sunt o alegere care merita atentia si efortul.

5. Bucuresti

Desi inclus in topul nostru abia pe pozitia a cincea, Bucurestiul a fost, este si ramane cea mai cautata zona pentru a face investitii de orice fel. Dezvoltarea continua, numarul mare de locuri de munca si prezenta celor mai importante companii, fac din Bucuresti alegerea numarul unu pentru investitii in imobiliare.

6. Iasi

Iasul este capitala Moldovei si un puternic centru cultural si educational, pentru care exista mare cautare. Daca vrei sa-ti plasezi banii intr-o proprietate care sa fie si usor de inchiriat si usor de revandut pe profit, poti alege cu incredere Iasul.

Ce trebuie sa faci dupa ce iti achizitionezi o locuinta in aceste orase?

Ca si pentru masina si pentru a-ti securiza bunurile imobiliare trebuie sa ai grija sa beneficiezi de o asigurare obligatorie pad. Aceasta te poate scuti de multe cheltuieli neprevazute si mari atunci cand se produc accidente care sunt sau nu din vina ta. In plus este o polita de care, conform legislatiei actuale, orice casa trebuie sa dispuna.

Daca ai o proprietate la care tii mult, mai speciala sau cu bunuri pe care vrei sa le protejezi suplimentar, opteaza si pentru o asigurare de locuinta facultativa. Daunele ce pot fi acoperite sunt numeroase si, pentru linistea ta, siguranta vietii celor dragi si a bunurilor tale, merita sa fii intotdeauna prevazator.

Costurile cu aceste polite pentru locuinte sunt mici in raport cu beneficiile aduse, in avantajul proprietatii si bugetului familiei!

Iti place articolul?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Lasa un comentariu

[rev_slider alias="agentia-berceni-mobile"][/rev_slider]

[rev_slider alias="agentia-cotroceni-mobile"][/rev_slider]

[rev_slider alias="agentia-ploiesti-mobile"][/rev_slider]

[rev_slider alias="agentia-dristor-mobile"][/rev_slider]