Asigurare Malpraxis

Este o poliță necesară persoanelor care desfășoară activități profesionale în urma cărora, prin neglijență, ar putea pune în pericol viețile altor persoane.

Calculator Asigurare Malpraxis

Asigurare malpraxis

Ce este asigurarea de răspundere civilă malpraxis?

Asigurarea de răspundere civilă malpraxis este o poliță necesară persoanelor care desfășoară activități profesionale în urma cărora, prin neglijență, ar putea pune în pericol viețile altor persoane.

Malpraxis este un produs prin care se asigură răspunderea profesională a cadrelor medicale, farmaciști sau medici dentiști, asistenți, moașe, chimiști, psihologi, biochimiști, fizicieni etc., față de pacienți, pentru prejudiciile cauzate acestora prin săvârșirea unor fapte/acte de imprudență, neglijență, eroare sau omisiune în cadrul exercitării activității profesionale. Malpraxis este o asigurare facultativă și include, opțional, o acoperire limitată pentru daune morale.

Atunci când desfășori o activitate medicală sau liberală, în care prin anumite acțiuni sau decizii poți aduce prejudicii sau daune fizice și materiale altor oameni, a semna o poliță de malpraxis reprezintă o ușurare.

Chiar dacă aceasta nu poate compensa anumite aspecte, poate oferi măcar eliberarea de stresul implicat în obligația de a plăti o sumă de bani consistentă, de care nu dispui sau care te poate dezechilibra financiar.

O astfel de asigurare de malpraxis poate fi contractată de cei care desfășoară profesii precum medic, notar, avocat etc. Există opțiuni chiar și pentru medicii rezidenți.

Polița de răspundere civilă profesională acoperă o răspundere asumată contractual față de clienți sau beneficiari pentru producerea unor prejudicii sau pagube rezultate din acte, fapte, omisiuni, erori, greșeli legate de practicarea anumitor activități profesionale autorizate.

Acest tip de asigurare este de regulă obligatorie pentru anumite categorii profesionale și este impus de organizațiile ori asociațiile profesionale pentru obținerea sau reînnoirea licenței de profesare din domeniul respectiv.

Asigurarea de Răspundere Civilă Malpraxis acoperă:

Despăgubirile se acordă în limitele de răspundere aferente poliței aflat în vigoare la data înregistrării cererii de despăgubire la asigurător.

Limita raspunderii este stabilită conform ordinului CNAS pentru fiecare categorie medicală sau în baza hotărârilor emise de către Ordinul profesiei medicale în cauză. Limita răspunderii este stabilită per eveniment și în agregat (pe întreaga perioadă asigurată).

Limita răspunderii este cuprinsă între 2.000 EUR și 62.000 EUR.

Pentru acoperirea de daune morale, sublimita acordată este inclusă în limita de răspundere asigurată prin polița de asigurare.

Pasul 1
Introduci datele
Ai grijă să introduci datele solicitate corect și cu atenție, ca să nu apară dificultăți ulterior.
Pasul 2
Trimiți cererea
Apasă butonul și trimite către noi cererea completată corect în pasul anterior. De aici ne ocupăm noi.
Pasul 3
Prelucrăm datele
În acest pas, deja am primit de la tine cererea. Acum verificăm și prelucrăm datele pe care ni le-ai trimis pentru a pregăti cea mai bună ofertă pentru nevoile tale.
Pasul 4
Primești oferta
Îți trimitem oferta, așa cum am stabilit-o. Citește-o cu atenție și fii sigur că ea acoperă tot ceea ce ai nevoie în domeniul respectiv și în gama de preț selectată!
Pasul 5
Încheiem contractul
Dacă totul decurge lin, fără probleme, așa cum ar trebui, totul este rezolvat. Gata, de-acum stai fără griji, ești protejat!

Care sunt avantajele unui calculator pentru asigurare malpraxis?

Pentru a putea intra rapid în posesia unei oferte cu adevărat avantajoase, cea mai simplă metodă este să verifici prin calculatorul nostru online prețul pentru asigurările de malpraxis.

Printr-o astfel de opțiune, urmând pașii enumerați mai jos, ai posibilitatea de a primi cele mai noi și sigure oferte de acest tip.

Prin intermediul calculatorului disponibil pe site-ul nostru procesul poate fi mult simplificat. Prin introducerea datelor marcate ca obligatorii, primești imediat variantele considerate cele mai potrivite.

Dacă una dintre acestea corespunde nevoilor și intențiilor tale, după semnare și plată, contractul poate fi trimis online sau livrat la o adresa indicată de tine.

Pentru mai multe informații și detalii legate de clauze și acoperire, nu ezita să ne contactezi online sau să ne suni!

Întinderea temporală a acoperirii

Se acoperă prejudiciile produse în perioada de valabilitate a poliței sau în perioada de retroactivitate (dacă această perioadă există), care sunt notificate cel mai târziu în perioada extinsă de notificare. De obicei, această perioadă este de 30 de zile de la data de sfârșit a poliței de asigurare.

Asigurare de răspundere civilă profesională a personalului medical

Riscuri acoperite:

Polița de răspundere civilă profesională a avocaților

Riscuri acoperite:

Asigurare de răspundere civilă profesională a notarilor publici

Riscuri acoperite:

Polița de răspundere civilă profesională a intermediarilor de credite

Riscuri acoperite:

Asigurare de răspundere civilă profesională a intermediarilor de credite

Riscuri acoperite:

Polița de răspundere civilă profesională a contabililor autorizați, experților contabili, cenzorilor și consultanților fiscali

Riscuri acoperite:

Asigurare de răspundere civilă profesională a consilierilor juridici

Riscuri acoperite:

Polița de răspundere civilă profesională a medicilor veterinari, tehnicienilor și asistenților veterinari

Riscuri acoperite:

Asigurare de răspundere civilă profesională pentru imprudență și neglijență în activitatea profesională

Riscuri acoperite: