Intemperiile, vremea nefavorabilă și dezastrele naturale sunt din ce în ce mai frecvente. Tocmai de aceea obligativitatea de a încheia o polita PAD, cât mai cuprinzătoare, poate fi de mare ajutor pentru toți proprietarii de case, imobile, locuințe, apartamente etc.
Costurile și riscurile ce pot fi acoperite printr-o asigurare sunt extrem de utile pentru a face mai repede investițiile și reparațiile necesare, a depăși situația neplăcută și a aduce o locuință la stadiul de utilizare.
Chiar dacă mulți nu cunosc prevederile legale și cred că fac economii tăind PAD-ul de pe lista de cheltuieli, în caz de dezastre, accidente sau evenimente neprevăzute costurile implicate vor fi mult mai mari și mai greu de suportat.
Prețul la care poate fi încheiată la ora actuală o astfel de poliță sunt relativ mici și de aceea recomandăm să nu omiteți în niciun an să vă protejati locuința. Semnarea ei vă poate scăpa de mult probleme și vă asigură confortul și siguranța de care aveți atât de mult nevoie.
Pentru a încheia și intra cât mai repede în posesia unei polite PAD trebuie sa parcurgi cei 6 pași enumerați mai jos si întreg demersul va fi simplu și ușor.
Pentru că mulți clienți actuali preferă să recurgă la avantajele puse la dispoziție de tehnologie și de plățile online, pe site-ul nostru sunt disponibile cele mai noi și practice modalități de a semna și încheia o poliță PAD.
Prin simpla completarea cu datele corecte a câmpurilor obligatorii din formularul disponibil, și prin trimiterea lor către noi, poți primi mai multe calcule și variante de oferte, din care ai posibilitatea de a o alege pe cea mai rentabilă.
Prețul unei polite obligatorii pentru locuințe va fi întotdeauna în funcție de valoarea acesteia, anul construcției, materialele de construcție utilizate, suprafață, destinație și riscurile acoperite.
Spatiul de locuit permanent sau temporar si cota-parte din coproprietatea indiviza asupra spatiilor si constructiilor comune se asigura in mod obligatoriu in Romania. Anexele si depindintele care nu sunt legate structural de cladirea asigurata nu se supun PAD-ului.
Tipurile de imobile care pot fi protejate in functie de materialale folosite la construirea lor sunt:
a. Constructie din beten armat, metal sau lemn cu peretii exteriori din piatra, caramida arsa, lemn (sau alte materiale care se obtin in urma unui tratament chimic sau termic) pot primi despagubiri in valoare de maxim 20.000 de euro per polita.
b. Constructii realizate din caramida nearsa sau materiale care nu se obtin in urma unui tratament chimic sau termic pot primi despagubiri in valoare de maxim 10.000 de euro per polita.