Asigurarea RCA

Asigurarea de Răspundere Civilă Auto este un produs obligatoriu fără de care niciun autovehicul nu poate circula pe drumurile publice.
Reînnoire poliță
Ai mai încheiat RCA la noi? Introdu numărul auto
Solicită ofertă
Obține rapid o poliță RCA

Calculator Asigurare Auto 2024

Pasul 1

Descrie autovehiculul

Pasul 2

Date personale

Pasul 3

Alege asigurarea
[ RCA CONFIGURATOR ]

CONDITIILE CONTRACTULUI RCA

Conditiile contractuale sunt prevazute in Norma 20/2017 privind asigurarile auto din România coroborat cu prevederile Legii 132/2017 privind asigurarea obligatorie de raspundere civila auto pentru prejudicii produse tertelor persoane prin accidente de vehicule si de tramvaie.
LIMITELE DE DESPAGUBIRE ACOPERITE DE RCA
Vatamari corporale si decese 6.070.000 eur.Pagube materiale – 1.220.000 eur

VALABILITATEA PREZENTEI OFERTE DE ASIGURARE RCA

Prezenta oferta este valabila 7 zile sau pana la data expirarii politei daca aceasta este anterioara datei de valabilitate a ofertei. Asiguratorul isi rezerva dreptul de a modifica tariful dupa aceasta data.

CE DAUNE DESPAGUBESTE ASIGURARE RCA

Contractul RCA nu este util numai cand te intreaba politistul de el. Din momentul ce un accident usor aduce un medie facturi de peste 1000 de euro, contractul RCA chiar te poate apara de plata unor daune foarte mari. Atunci cand produci un prejudiciu din viata ta, Codul Civil te obliga sa repari daunele materiale pe care le produci sau sa platesti pentru vatamarile coroporale ale celui afectat de accident. In plus, poti raspunde si pentru daunele morale. Asigurarea RCA iti ofera protectie impotriva tuturor acestor lucruri.

CU CE ITI ESTE DE FOLOS TCV Asigurari

Suntem alaturi de tine de cand alegi contractul RCA pe care il doresti – primesti toate ofertele disponibile din piata, iti explicam diferenta dintre ele si iti emitem contractul pe loc. Nu te uitam cand ai o dauna. Suntem disponibili de luni pana duminica de la 9 la 21 si ca sa cumperi de la noi, dar si ca sa te ajutam. Ai nevoie de un formular de constat amiabil sau de un sfat despre cum sa il completezi? Lista centrelor de constatare daune? Sau a documentelor de care ai nevoie cand mergi acolo? Nu ai primit un serviciu corect din partea companiei de asigurari sau a unitati service? Ai nevoie de orice alta informatie legata de o dauna? Vom fi bucurosi sa iti raspundem si sa-ti fim de folos. Repede si cu zambetul pe buze! Si ca sa fii sigur ca nu iei vreodata amenda din cauza unui RCA expirat, te anutam din timp si sa te ajutam sa ai o polita la oricare din birourile noastre sau oriunde doresti sa o livram contra cost.

Produs RCA în coș

Coș actualizat. Maxim o asigurare RCA se poate afla in coș.

A B-01-TCV B 30.02.2019 H
J AUTOTURISM M1 I 30.02.2020 I.1 30.02.2020
D.1 RENAULT F.1 1745 G 1280
D.2 T98 DZ11 P.1 1686 P.2 59
D.3 MEGAN P.3 MOTORINĂ Q
E WOLOTGF411G081274 E NEGRU
K e1*13*0084*23 S.1 5 S.2
C.2 C.2.1ADRIAN BIRLODEANU X G123123 Z DRPCIV Bucuresti
C.2.2
C.2.3 Bucuresti, Sectorul 1, Piata presei libere nr. 1, copr a3, etaj 1.
C.3 C.3.1
C.3.3
Informatii utile
Optiunile din stanga reprezinta una din starile autovehiculului:
Inmatriculat – cand autovehiculul este inmatriculat in Romania si proprietarul curent este persoana trecuta in talonul masinii; In vederea inmatricularii – cand cumparati un autovehicul nou sau rulat pentru a-l inmatricula;
Exista posibilitatea ca Directia de Inmatriculari din judetul dumneavoastra sa nu accepte polite cu valabilitate mai mica de 6 luni pentru autovehiculele in vederea inmatricularii.

...Căutăm cele mai bune oferte pentru tine.

Ce este asigurarea RCA?

RCA este prescurtarea de la Raspundere Civila Auto si reprezinta practic, un contract între proprietarul vehiculului care solicită polița și societatea de asigurări aleasă de el.

Scopul RCA-ului este să te protejeze în vederea despăgubirii prejudiciilor în cazul în care ai provocat un accident, facilitând plata despăgubirilor vehiculelor avariate și / sau a persoanelor rănite în urma acestuia.

Chiar dacă nu folosești mașina o perioadă lungă, ea trebuie să aibă în mod obligatoriu polița valabilă.

Asigurarea RCA este valabila pentru:

  • intreg teritorului Romaniei:
  • pe teritoriul statelor care fac parte din UE
  • pe teritoriul statelor care leaga
  • direct 2 tari memebre UE.
rca
car

De ce este asigurarea obligatorie?

Fără ea niciun autovehicul nu poate circula pe drumurile publice. Iar pentru a oferi protecția necesară și a fi în legalitate, aceasta trebuie să fie reînnoită în permanență și la termen. Rolul ei este acela de a garanta că persoanele prejudiciate în urma unui accident auto, produs din vina conducătorului protejat, vor primi de la firma asiguratoare, despăgubirile necesare pentru daunele materiale și/sau vatamarile corporale suferite. A cumpăra și a dispune de o asigurare rca avantajoasă este în interesul tuturor, atât al persoanei terțe care trebuie să fie despăgubită, cât și al soferului care a provocat accidental si care trebuie să plătească despăgubirea. Cu cât aceasta acoperă mai multe riscuri, cu atât beneficiarul și posesorul pot fi mai liniștiți în cazul producerii unui accident. De aceea, pentru a dispune de o poliță RCA cât mai bună, fiecare proprietar de autoturism trebuie să se informeze corect și să cunoască foarte bine care sunt clauzele contractuale și daunele acoperite. Acest lucru este posibil atunci când există experiența necesară pentru a face singur achiziția potrivită sau când ai un broker pentru asigurări care știe ce să îți ofere și să îți recomandate.

Cum poți cumpăra o asigurare auto obligatorie de la TCV?

La ora actuală cea mai simplă și mai practică metodă de a cumpăra o asigurare RCA ieftină este achiziția online. De pe site-ul nostru, prin intermediul platformei și formularelor disponibile, puteți achiziționa cele mai avantajoase polițe auto obligatorii. În doar câteva minute, după introducerea datelor obligatorii legate de identitatea autovehiculul pentru care se face asigurarea rca și după alegerea ofertei cele mai potrivite, factura poate fi emisă online și trimisă pe mail. Astfel nu mai este nevoie să te deplasezi la firma de asigurări, în căutarea variantei celei mai bune. Prin doar câteva click-uri și completarea unui formular, poți cumpăra rapid și fără bătăi de cap o poliță RCA online.
umbrela3

Care este rolul unui calculator pentru asigurarea auto?

Pentru că prețurile se modifică mereu, atunci când vrei să cumperi sau să reînnoiești o asigurare RCA, poți afla tarifele valabile pentru autoturismul tău folosind calculatorul de pe site-ul nostru.

Pentru a face un calcul pentru polita RCA, a afla un preț și a cumpăra, trebuie completate cu datele necesare toate câmpurile marcate. Doar astfel îți pot fi afișate ofertele valabile pentru tipul, motorizarea, capacitatea cilindrică, vechimea, vârsta șoferului și istoricul de evenimente pentru autovehiculul tău.

Calculatorul online reprezintă cea mai simplă modalitate da a afla tarife, a vedea cât mai multe variante de prețuri și opțiuni și a cumpăra rapid. Polița poate fi livrată după efectuarea plății, în doar câteva minute, pe mail. În cazul în care nu dorești această variantă, ea poate fi expediată prin poștă sau curier la o adresă indicată de beneficiar.

De ce să cumperi o asigurare RCA online 2024 de la TCV?

Cumpara online

În secolul vitezei și tehnologiilor, cea mai avantajoasă și economică modalitate de a cumpăra o polita RCA este online. Avantajele și rapiditatea procesului sunt pe placul tuturor celor care țin la timpul și banii lor și vor să folosească cât mai bine beneficiile puse la dispoziție de digitalizare și tehnologia online.

Profesionalism

Noi suntem un broker autorizat și dorim ca prin intermediul platformei și a calculatorului nostru de prețuri să te ajutăm să ajungi cât mai repede și sigur la oferta și asigurarea RCA pe care ți-o dorești.

Orientare catre client

Detaliile de pe platformă și ofertele disponibile îți pot fi de mare ajutor în a te orienta și a face cea mai potrivită alegere de asigurare auto RCA.

! Casco nu tine locul politei obligatorii RCA!

Întrebări frecvente

În funcție de opțiunea ta, poate fi valabilă 1 lună, 3 luni, 6 luni, până la 12 luni. Prețul crește în funcție de numărul lunilor. Nu uita să verifici dacă ești protejat înainte de a porni la drum!

Sistemul bonus-malus a fost creat pentru a responsabiliza participanții la trafic. Au fost create două clase de risc: bonus și malus. În cazul în care te găsești în clasa bonus, prima de asigurare va avea un cost scăzut față de clasa malus. Prețul asigurarii RCA poate varia în cazul în care persoana care conduce un vehicul a avut evenimente în trafic în anul precedent. Clasa malus se calculează în funcție de istoricul daunelor produse într-o perioadă de referință. Poți verifica în ce categorie te încadrezi aici:

https://www.aida.info.ro/bonus-malus

Da, poti recupera prima de asigurare din perioada ramasa politei rca.Procedura de recuperare se face prin brokerul de asigurari care ti-a intermediat polita sau direct la asigurator.
În cazul în care accidentul s-a petrecut pe teritoriul României și nu s-a soldat cu victime decedate sau vătămate, părțile implicate pot întocmi constatarea amiabilă. Persoana îndreptățită se va adresa direct societății de asigurări care a efectuat RCA-ul.

Este valabilă atât pe teritoriul României, cât și în țările Uniunii Europene, în țările Spațiului Economic European și pe teritoriul țării care leagă două țări membre ale Uniunii Europene în care nu există un birou național.

Societățile de asigurare pot extinde valabilitatea zonală.

Dacă în momentul în care ai încheiat polita ai optat pentru decontare directă, propriul asigurator te va despăgubi. Fără această opțiune va trebui să te adresezi societatii celui care ți-a cauzat daunele.

In acest caz vei savarsi o contravenție care se sancționează cu amendă de la 1.000 la 2.000 de lei și cu ridicarea numărului de înmatriculare. În cazul în care nu ai polita valabilă și ai fost implicat într-un accident, persoana prejudiciată te poate acționa în judecată pentru a primi despăgubiri.

Accesând „Istoric RCA”, poți verifica daca inca este încă valabilă.

(https://www.aida.info.ro/polite-rca)

Brokerul are obligația să te contacteze cu 30 de zile înainte de expirare pentru a-ți aduce la cunoștință posibilitatea de a o reînnoi. După întocmirea noii polițe, poți să verifici datele în sistemul național de asigurări obligatorii de răspundere auto după 5 zile.

În cazul în care nu ai o asigurare valabilă în momentul încheierii contractului, răspunderea civilă obligatorie pentru vehicule și tramvaie începe în ziua următoare celei în care s-a încheiat contractul.

Pentru autovehiculele care urmează să fie înregistrate / înmatriculate polita intră în vigoare la data obținerii autorizației provizorii de circulație sau, la înmatricularea mașinii, în momentul eliberării contractului de asigurare.

În cazul în care mașina este radiată și se află depozitată pe un teren privat, proprietarul autovehiculului nu mai trebuie să plătească întocmirea poliței auto obligatorii pentru a circula în România.

În cazul în care pleci din țară pentru o anumită perioadă, poți suspenda RCA-ul dacă predai plăcuțele de înregistrare / înmatriculare și depozitezi vehiculul într-un spațiu privat, în afara domeniului public. Se poate aplica și pentru vehiculele cu care circuli doar într-un anumit sezon.

Contractul se poate rezilia / poate înceta la dată în care proprietarul notifică brokerul, alături de documentele care dovedesc acest fapt, că drepturile asupra autovehiculului au fost transferate.

De asemenea, contractul încetează după ce mașina a fost radiată din circulație.

În mod natural, contractul este închis la împlinirea termenului stabilit în contract.

În cazul accidentelor soldate doar cu pagube materiale se poate întocmi constatarea amiabilă sau te poți adresa secției de poliție pe raza căreia s-a petrecut accidentul în termen de 24 de ore. Persoana care a cauzat dauna este obligată să înștiințeze asiguratorul și să urmeze pașii indicați.

Dacă în momentul în care ai încheiat contractul ai optat pentru decontare directă, te va despăgubi propriul asigurator. Fără această opțiune va trebui să te adresezi brokerului celui care ți-a cauzat daunele.

În cazul în care vrei să înmatriculezi o mașină sau să îi faci inspecția tehnică periodică (ITP), este obligatoriu să prezinți polița. Aceasta se află printre documentele necesare și la controlul poliției.

În acest caz va trebui să te adresezi Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România.