Asigurarea RCA

Asigurarea de R─âspundere Civil─â Auto este un produs obligatoriu f─âr─â de care niciun autovehicul nu poate circula pe drumurile publice.

Calculator Asigurare Auto

Pasul 1

Descrie autovehiculul

Pasul 2

Date personale

Pasul 3

Alege asigurarea

Pasul 4

Sumar comand─â

Pasul 5

Comand─â finalizat─â

Date vehicul:
Campurile marcate cu "" sunt obligatorii
DATE PROPRIETAR:
Proprietar
Adresa din Talon
Conducatori auto
Proprietarul masinii este acelasi cu conducatorul?
Vreau RCA valabil de la
19/10/2021
Consultanta
Intentionati sa calatoriti cu masina in afara tarii?
Pe ce perioada doresti sa inchei asigurarea?
RCA acopera doar daunele pe care le produci altora. Ai vreo forma de protectie si pentru masina ta?

Am citit si sunt de acord ca datele mele personale sa fie prelucrate in scopul ofertarii, conform urmatoarelor documente: Informatii generale oferta RCA, Informatii despre OTTO BROKER, Informare GDPR si Termeni si conditiile de utilizare a site-ului.

Informatii utile
Optiunile din stanga reprezinta una din starile autovehiculului:

Inmatriculat - cand autovehiculul este inmatriculat in Romania si proprietarul curent este persoana trecuta in talonul masinii;

In vederea inmatricularii - cand cumparati un autovehicul nou sau rulat pentru a-l inmatricula;

Exista posibilitatea ca Directia de Inmatriculari din judetul dumneavoastra sa nu accepte polite cu valabilitate mai mica de 6 luni pentru autovehiculele in vederea inmatricularii.

Nu copiati aceste date!

A B-01-TCV B 30.02.2019 H
J AUTOTURISM M1 I 30.02.2020 I.1 30.02.2020
D.1 RENAULT F.1 1745 G 1280
D.2 T98 DZ11 P.1 1686 P.2 59
D.3 MEGAN P.3 MOTORIN─é Q
E WOLOTGF411G081274 E NEGRU
K e1*13*0084*23 S.1 5 S.2
C.2 C.2.1ADRIAN BIRLODEANU X G123123 Z DRPCIV Bucuresti
C.2.2
C.2.3 Bucuresti, Sectorul 1, Piata presei libere nr. 1, copr a3, etaj 1.
C.3 C.3.1
C.3.3

Nu ai timp s─â completezi datele de mai jos?

Trimite-ne talonul ╚Öi CI-ul proprietarului ╚Öi ne ocup─âm noi de toate aspectele. ├Ä╚Ťi vom trimite link-ul direct de achizi╚Ťie a asigur─ârii ├«n doar c├óteva minute.

Ce este asigurarea RCA?

RCA este prescurtarea de la Raspundere Civila Auto si reprezinta practic, un contract ├«ntre proprietarul vehiculului care solicit─â poli╚Ťa ╚Öi societatea de asigur─âri aleas─â de el.

Scopul RCA-ului este să te protejeze în vederea despăgubirii prejudiciilor în cazul în care ai provocat un accident, facilitând plata despăgubirilor vehiculelor avariate și / sau a persoanelor rănite în urma acestuia.

Chiar dac─â nu folose╚Öti ma╚Öina o perioad─â lung─â, ea trebuie s─â aib─â ├«n mod obligatoriu poli╚Ťa valabil─â.

 Asigurarea RCA este valabila pentru:

  • intreg teritorului Romaniei:
  • pe teritoriul statelor care fac parte din UE
  • pe teritoriul statelor care leaga direct 2 tari memebre UE.

De ce este asigurarea obligatorie?

F─âr─â ea niciun autovehicul nu poate circula pe drumurile publice. Iar pentru a oferi protec╚Ťia necesar─â ╚Öi a fi ├«n legalitate, aceasta trebuie s─â fie re├«nnoit─â ├«n permanen╚Ť─â ╚Öi la termen.

Rolul ei este acela de a garanta că persoanele prejudiciate în urma unui accident auto, produs din vina conducătorului protejat, vor primi de la firma asiguratoare, despăgubirile necesare pentru daunele materiale și/sau vatamarile corporale suferite.

A cump─âra ╚Öi a dispune de o asigurare rca avantajoas─â este ├«n interesul tuturor, at├ót al persoanei ter╚Ťe care trebuie s─â fie desp─âgubit─â, c├ót ╚Öi al soferului care a provocat accidental si care trebuie s─â pl─âteasc─â desp─âgubirea. Cu c├ót aceasta acoper─â mai multe riscuri, cu at├ót beneficiarul ╚Öi posesorul pot fi mai lini╚Öti╚Ťi ├«n cazul producerii unui accident.

De aceea, pentru a dispune de o poli╚Ť─â RCA c├ót mai bun─â, fiecare proprietar de autoturism trebuie s─â se informeze corect ╚Öi s─â cunoasc─â foarte bine care sunt clauzele contractuale ╚Öi daunele acoperite. Acest lucru este posibil atunci c├ónd exist─â experien╚Ťa necesar─â pentru a face singur achizi╚Ťia potrivit─â sau c├ónd ai un broker pentru asigur─âri care ╚Ötie ce s─â ├«╚Ťi ofere ╚Öi s─â ├«╚Ťi recomandate.

Cum po╚Ťi cump─âra o asigurare auto obligatorie de la TCV?

La ora actual─â cea mai simpl─â ╚Öi mai practic─â metod─â de a cump─âra o asigurare RCA ieftin─â este achizi╚Ťia online. De pe site-ul nostru, prin intermediul platformei ╚Öi formularelor disponibile, pute╚Ťi achizi╚Ťiona cele mai avantajoase poli╚Ťe auto obligatorii.

În doar câteva minute, după introducerea datelor obligatorii legate de identitatea autovehiculul pentru care se face asigurarea rca și după alegerea ofertei cele mai potrivite, factura poate fi emisă online și trimisă pe mail.

Astfel nu mai este nevoie s─â te deplasezi la firma de asigur─âri, ├«n c─âutarea variantei celei mai bune. Prin doar c├óteva click-uri ╚Öi completarea unui formular, po╚Ťi cump─âra rapid ╚Öi f─âr─â b─ât─âi de cap o poli╚Ť─â RCA online.

Care este rolul unui calculator pentru asigurarea auto?

Pentru c─â pre╚Ťurile se modific─â mereu, atunci c├ónd vrei s─â cumperi sau s─â re├«nnoie╚Öti o asigurare RCA, po╚Ťi afla tarifele valabile pentru autoturismul t─âu folosind calculatorul de pe site-ul nostru.

Pentru a face un calcul pentru polita RCA, a afla un pre╚Ť ╚Öi a cump─âra, trebuie completate cu datele necesare toate c├ómpurile marcate. Doar astfel ├«╚Ťi pot fi afi╚Öate ofertele valabile pentru tipul, motorizarea, capacitatea cilindric─â, vechimea, v├órsta ╚Öoferului ╚Öi istoricul de evenimente pentru autovehiculul t─âu.

Calculatorul online reprezint─â cea mai simpl─â modalitate da a afla tarife, a vedea c├ót mai multe variante de pre╚Ťuri ╚Öi op╚Ťiuni ╚Öi a cump─âra rapid. Poli╚Ťa poate fi livrat─â dup─â efectuarea pl─â╚Ťii, ├«n doar c├óteva minute, pe mail. ├Än cazul ├«n care nu dore╚Öti aceast─â variant─â, ea poate fi expediat─â prin po╚Öt─â sau curier la o adres─â indicat─â de beneficiar.

De ce s─â cumperi o asigurare RCA online de la TCV?

Cumpara online

├Än secolul vitezei ╚Öi tehnologiilor, cea mai avantajoas─â ╚Öi economic─â modalitate de a cump─âra o polita RCA este online. Avantajele ╚Öi rapiditatea procesului sunt pe placul tuturor celor care ╚Ťin la timpul ╚Öi banii lor ╚Öi vor s─â foloseasc─â c├ót mai bine beneficiile puse la dispozi╚Ťie de digitalizare ╚Öi tehnologia online.

Profesionalism

Noi suntem un broker autorizat ╚Öi dorim ca prin intermediul platformei ╚Öi a calculatorului nostru de pre╚Ťuri s─â te ajut─âm s─â ajungi c├ót mai repede ╚Öi sigur la oferta ╚Öi asigurarea RCA pe care ╚Ťi-o dore╚Öti.

Orientare catre client

Detaliile de pe platform─â ╚Öi ofertele disponibile ├«╚Ťi pot fi de mare ajutor ├«n a te orienta ╚Öi a face cea mai potrivit─â alegere de asigurare auto RCA.

! Casco nu tine locul politei obligatorii RCA!

Traseu Achizitie

Pasul 1
Introduci datele
Ai grij─â s─â introduci datele solicitate corect ╚Öi cu aten╚Ťie, ca s─â nu apar─â dificult─â╚Ťi ulterior.
Pasul 1
Pasul 2
Compari pre╚Ťurile
E important s─â g─âse╚Öti pre╚Ťul corect ╚Öi potrivit pentru tine, pentru ca serviciul s─â nu devin─â o povar─â ci o surs─â de lini╚Öte.
Pasul 2
Pasul 3
Alegi oferta
Verific─â oferta ╚Öi asigur─â-te c─â ea acoper─â tot ceea ce ai nevoie ├«n domeniul respectiv ╚Öi ├«n gama de pre╚Ť selectat─â!
Pasul 3
Pasul 4
Plătești online
E simplu. Câteva click-uri și ai rezolvat plata. Nu trebuie să mai ieși din casă și să mai stai la cozi.
Pasul 4
Pasul 5
Prime╚Öti poli╚Ťa RCA pe email
Verific─â-╚Ťi adresa de email. ├Än scurt timp ar trebui s─â-╚Ťi parvin─â poli╚Ťa pe care ai ales-o. Gata, de-acum stai f─âr─â griji, e╚Öti asigurat!
Pasul 5

Întrebări frecvente

├Än func╚Ťie de op╚Ťiunea ta, poate fi valabil─â 1 lun─â, 3 luni, 6 luni, p├ón─â la 12 luni. Pre╚Ťul cre╚Öte ├«n func╚Ťie de num─ârul lunilor. Nu uita s─â verifici dac─â e╚Öti protejat ├«nainte de a porni la drum!

Sistemul bonus-malus a fost creat pentru a responsabiliza participan╚Ťii la trafic. Au fost create dou─â clase de risc: bonus ╚Öi malus. ├Än cazul ├«n care te g─âse╚Öti ├«n clasa bonus, prima de asigurare va avea un cost sc─âzut fa╚Ť─â de clasa malus. Pre╚Ťul asigurarii RCA poate varia ├«n cazul ├«n care persoana care conduce un vehicul a avut evenimente ├«n trafic ├«n anul precedent. Clasa malus se calculeaz─â ├«n func╚Ťie de istoricul daunelor produse ├«ntr-o perioad─â de referin╚Ť─â. Po╚Ťi verifica ├«n ce categorie te ├«ncadrezi aici:

https://www.aida.info.ro/bonus-malus

├Än cazul ├«n care accidentul s-a petrecut pe teritoriul Rom├óniei ╚Öi nu s-a soldat cu victime decedate sau v─ât─âmate, p─âr╚Ťile implicate pot ├«ntocmi constatarea amiabil─â. Persoana ├«ndrept─â╚Ťit─â se va adresa direct societ─â╚Ťii de asigur─âri care a efectuat RCA-ul.

Este valabil─â at├ót pe teritoriul Rom├óniei, c├ót ╚Öi ├«n ╚Ť─ârile Uniunii Europene, ├«n ╚Ť─ârile Spa╚Ťiului Economic European ╚Öi pe teritoriul ╚Ť─ârii care leag─â dou─â ╚Ť─âri membre ale Uniunii Europene ├«n care nu exist─â un birou na╚Ťional.

Societ─â╚Ťile de asigurare pot extinde valabilitatea zonal─â.

Dac─â ├«n momentul ├«n care ai ├«ncheiat polita ai optat pentru decontare direct─â, propriul asigurator te va desp─âgubi. F─âr─â aceast─â op╚Ťiune va trebui s─â te adresezi societatii celui care ╚Ťi-a cauzat daunele.

In acest caz vei savarsi o contraven╚Ťie care se sanc╚Ťioneaz─â cu amend─â de la 1.000 la 2.000 de lei ╚Öi cu ridicarea num─ârului de ├«nmatriculare. ├Än cazul ├«n care nu ai polita valabil─â ╚Öi ai fost implicat ├«ntr-un accident, persoana prejudiciat─â te poate ac╚Ťiona ├«n judecat─â pentru a primi desp─âgubiri.

Acces├ónd ÔÇ×Istoric RCAÔÇŁ, po╚Ťi verifica daca inca este ├«nc─â valabil─â.

(https://www.aida.info.ro/polite-rca)

Brokerul are obliga╚Ťia s─â te contacteze cu 30 de zile ├«nainte de expirare pentru a-╚Ťi aduce la cuno╚Ötin╚Ť─â posibilitatea de a o re├«nnoi. Dup─â ├«ntocmirea noii poli╚Ťe, po╚Ťi s─â verifici datele ├«n sistemul na╚Ťional de asigur─âri obligatorii de r─âspundere auto dup─â 5 zile.

În cazul în care nu ai o asigurare valabilă în momentul încheierii contractului, răspunderea civilă obligatorie pentru vehicule și tramvaie începe în ziua următoare celei în care s-a încheiat contractul.

Pentru autovehiculele care urmeaz─â s─â fie ├«nregistrate / ├«nmatriculate polita intr─â ├«n vigoare la data ob╚Ťinerii autoriza╚Ťiei provizorii de circula╚Ťie sau, la ├«nmatricularea ma╚Öinii, ├«n momentul eliber─ârii contractului de asigurare.

├Än cazul ├«n care ma╚Öina este radiat─â ╚Öi se afl─â depozitat─â pe un teren privat, proprietarul autovehiculului nu mai trebuie s─â pl─âteasc─â ├«ntocmirea poli╚Ťei auto obligatorii pentru a circula ├«n Rom├ónia.

├Än cazul ├«n care pleci din ╚Ťar─â pentru o anumit─â perioad─â, po╚Ťi suspenda RCA-ul dac─â predai pl─âcu╚Ťele de ├«nregistrare / ├«nmatriculare ╚Öi depozitezi vehiculul ├«ntr-un spa╚Ťiu privat, ├«n afara domeniului public. Se poate aplica ╚Öi pentru vehiculele cu care circuli doar ├«ntr-un anumit sezon.

Contractul se poate rezilia / poate înceta la dată în care proprietarul notifică brokerul, alături de documentele care dovedesc acest fapt, că drepturile asupra autovehiculului au fost transferate.

De asemenea, contractul ├«nceteaz─â dup─â ce ma╚Öina a fost radiat─â din circula╚Ťie.

În mod natural, contractul este închis la împlinirea termenului stabilit în contract.

├Än cazul accidentelor soldate doar cu pagube materiale se poate ├«ntocmi constatarea amiabil─â sau te po╚Ťi adresa sec╚Ťiei de poli╚Ťie pe raza c─âreia s-a petrecut accidentul ├«n termen de 24 de ore. Persoana care a cauzat dauna este obligat─â s─â ├«n╚Ötiin╚Ťeze asiguratorul ╚Öi s─â urmeze pa╚Öii indica╚Ťi.

Dac─â ├«n momentul ├«n care ai ├«ncheiat contractul ai optat pentru decontare direct─â, te va desp─âgubi propriul asigurator. F─âr─â aceast─â op╚Ťiune va trebui s─â te adresezi brokerului celui care ╚Ťi-a cauzat daunele.

├Än cazul ├«n care vrei s─â ├«nmatriculezi o ma╚Öin─â sau s─â ├«i faci inspec╚Ťia tehnic─â periodic─â (ITP), este obligatoriu s─â prezin╚Ťi poli╚Ťa. Aceasta se afl─â printre documentele necesare ╚Öi la controlul poli╚Ťiei.

În acest caz va trebui să te adresezi Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România.

5/5 (3 Reviews)

[rev_slider alias="agentia-berceni-mobile"][/rev_slider]

[rev_slider alias="agentia-cotroceni-mobile"][/rev_slider]

[rev_slider alias="agentia-ploiesti-mobile"][/rev_slider]

[rev_slider alias="agentia-dristor-mobile"][/rev_slider]