Ce trebuie să știi dacă pleci în vacanță în Grecia?

Una dintre destinațiile preferate pentru mii de turiști români este Grecia. Însă, provocările climatice și situația sanitară din ultima vreme au făcut ca planificarea multor vacanțe să fie mult mai plină de neprevăzut și riscuri. Astfel se face că, pe lângă o informare atentă privind ultimele datele despre documentele de călătorie solicitate de autoritățile elene, este bine să ai în vedere și o asigurare medicala de călătorie.

Pentru a fi în temă cu cele mai noi detalii de călătorie și cele mai bune sfaturi de vacanță în Grecia, cele mai sigure surse sunt oferite de site-ul MEA și site-ul Poliției de Frontieră. Date corecte pot fi disponibile și pe pagini ale agențiilor de turism sau firmelor de asigurări. Pentru mai multă precizie, verificați data publicării informațiilor și pe cea a ultimei actualizări.

Cum să planifici o vacanță în Grecia cât mai reușită?

Pentru a te bucura de o vacanță cât mai reușită în Grecia, în care să pleci și să te întorci fericit, la datele planificate, va trebui să ții seama de următoarele aspecte:

1. Stabilește din timp un buget

Întrucât în zilele noastre planificarea unei călătorii din timp a devenit un pic mai problematică, pentru a avea totuși parte de vacanța dorită, este bine să consulți cu atenție oferta, să vezi care este costul pentru ceea ce preferi și să-ți stabilești un buget de călătorie. 

În funcție de perioadă și de nivelul de confort, prețurile pot varia foarte mult. În sezon ele pot fi mai mari, dar mult mai avantajoase în extrasezon. Există numeroase opțiuni pentru orice tip de client, pretențios sau mai puțin pretențios, sigle, cuplu sau familie. 

Nu pierde din calcul și extracheltuielile cu micile excursii și cu suvenirurile pe care le vei cumpăra pentru prieteni și apropiați.

2. Fă-ți un plan de vacanța

Cu un plan de călătorie prestabilit, o cunoaștere a costurilor și opțiunilor de petrecere a timpului, lucrurile se pot simplifica. Îți poți prevedea mai bine cheltuielile de deplasare și te poți încadra mult mai bine într-un buget. 

O vacanță în Grecia planificată din timp poate fi una mult mai reușită, decât un last minute. Dacă găsești un grup sau o gașcă cu care poți avea un program comun, garantat aceasta se va încadra la categoria excursii în Grecia de neuitat.

3. Alege cu atenție hotelul la care te vei caza

În cazul în care faci parte din categoria celor pentru care confortul de cazare este foarte important, este bine să îți cauți cazare din timp. Ofertele și camerele bune vor fi cele care se vor da primele. Hotelurile cu cele mai bune locuri și facilități, cu prețuri corecte sunt cele care au de cele mai multe ori rezervări făcute cu mult timp înainte. O piscină, o sală de sport sau un centru wellness and spa sunt ingrediente esențiale pentru un sejur în care să te simți perfect.

Pentru mai multă siguranță alege un hotel cu recomandări și cotații bune din partea clienților sau chiar unul la care a stat o cunoștință sau o persoană în ale cărei gusturi ai încredere.

4. Alege asigurarea potrivită de călătorie

O vacanță liniștită în Grecia va fi întotdeauna una în care te simți în siguranță. Iar acest lucru poate fi obținut prin semnarea unei polițe medicale de călătorie. Chiar dacă nimeni nu pleacă în călătorie cu acest gând, prin semnarea unei astfel de polițe, riscul de îmbolnăvire și accidente ce necesită îngrijiri și intervenții medicale, poate fi acoperit. Cu un cost foarte mic, posibilitatea unor cheltuieli suplimentare foarte mari, poate fi evitată.

În cazul în care îți știi vulnerabilitățile și nu vrei să ai nicio surpriză neplăcută la acest capitol, este chiar obligatoriu să contractezi o asigurare de călătorie.

5 . Nu lua un bagaj prea mare, dar împachetează inteligent

În Grecia, vacanțele nu sunt niciodată prea lungi. Dar adesea bagajele par prea grele și neîncăpătoare. Pentru a nu te mai stresa cu numărul valizelor și greutatea lor, alege să fii mai atent cu ceea ce bagi în bagaj. În cazul în care vrei să lași mai mult loc pentru lucruri noi și suveniruri, pleacă la drum cu un bagaj mai mic și mai bine organizat. Împachetează cu grijă ceea ce îți va fi de real folos și strictul necesar! Bucură-te astfel din plin de plăcerea de a călătorii mai liber în vacanța mult visată!

Dacă Grecia este următoarea destinație de vacanță pe lista ta, nu uita să te informezi și asupra condițiilor meteorologice din perioada în care vei călătorii. O vreme nepotrivită cu haine nepotrivite îți poate da complet peste cap dispoziția.

Toate acestea fiind spuse, tot ce îți rămâne de făcut acum, este să cauți bine locul sau insula ce corespunde cel mai bine intențiilor tale de relaxare, distracție și excursii în Grecia!

Iti place articolul?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Lasa un comentariu

[rev_slider alias="agentia-berceni-mobile"][/rev_slider]

[rev_slider alias="agentia-cotroceni-mobile"][/rev_slider]

[rev_slider alias="agentia-ploiesti-mobile"][/rev_slider]

[rev_slider alias="agentia-dristor-mobile"][/rev_slider]