Cum să fii 100% sigur că mașina ta este protejată

Mașina este un bun care asigură o mare parte din confortul vieții. Fie ca ai de mers la muncă, de făcut cumpărături, de ajuns la o destinație mai îndepărtată, de plecat în concedii, în țară sau în străinătate, mașina este un element de rapiditate în deplasare și de securitate la drum. De aceea, oricare ar fi valoare ei, fie ea una mai mult sentimentală sau materială, trebuie să ai grijă de siguranța mașinii și să o știi cât mai protejată.

Dacă vrei să o ții în cele mai bune condiții și nu fii expus intențiilor de furt, trebuie să ai grijă să respecți o serie de măsuri de siguranță auto, recomandate de specialiști.

Cum îți poți proteja eficient mașina?

Având în vedere că prevenția poate împiedica multe evenimente neplăcute sau nefericite, atunci când vine vorba despre protejarea mașinii, a echipamentelor, bunurilor și persoanelor aflate în ea va trebui să ții seama și să respecți următoarele măsuri de precauție:

1. Pune pe volan un sistem antifurt

Hoții nu îți vor putea fura mașina dacă montezi pe volan un sistem antifurt. Acesta împiedică învârtirea volanului, ceea ce face ca hoții nu îl poată acționa pentru a o deplasa, pleca cu ea sau urca pe o platformă. Metoda este foarte eficientă, cu costuri mici și accesibile și instalare ușoară.

2. Alege întotdeauna locuri sigure de parcare

Nu lăsa mașina la întâmplare în locuri necunoscute, nesigure, izolate, făra supraveghere. Pentru mai multă siguranță și protejarea mașinii, alege o parcare amenajată și chiar una plătită. Astfel poți evita vandalizarea mașinii, avarierea ei și chiar furtul.

3. Nu lăsa niciodată obiecte de valoare la vedere

Pentru a nu oferi tentații eventualilor hoți, care pot produce și alte pagube, precum forțarea unei încuietori sau spargerea unui geam, nu lăsa obiecte de valoare la vedere. Ai grijă unde îți pui telefonul, portofelul, geanta, laptop-ul și orice alte obiecte de valoare transporți. Ele pot stârni interes chiar și cu tine în mașină.

4. Montează un sistem de alarmă

În cazul în care vrei să îți știi mașina în siguranță oriunde te-ai afla, cea mai bună metodă este de a instala un sistem de alarmă cu avertizare pe un dispozitiv aflat mereu la îndemână sau pe telefon. Prezența unui astfel de măsuri descurajează hoții și îi alungă.

5. Verifica întotdeauna dacă ai încuiat mașina

Chiar dacă mașina se poate bloca și de la distanță, asigură-te întotdeauna că este încuiată. Dacă activarea a fost bruiată sau nu s-a făcut, expui mașinia atât riscului de a se fura din ea, cât și de a fi furată cu totul.

6. Blochează portierele când ești în interiorul mașinii

Hoți sunt foarte ingenioși atunci când vine vorba de tactici și strategii de luare prin surprindere. Atunci când ești la stop sau într-un trafic aglomerat, nu este nevoie decât de o fracțiune de secundă pentru a deschide o portieră sau portbagajul și a înșfăca ceva.

7. Nu lăsa mașina niciodată nesupravegheată și cu cheile în contact

Cea mai bună metodă de a le oferi hoților mașina pe tavă este să cobori pentru câteva minute să cumperi sau sa iei ceva și să lași cheile în contact. Aceasta este cea mai imprudentă și mai riscantă situație pentru siguranța auto a mașinii tale.

8. Nu uita să tragi frâna de mână

Nu uita niciodată să activezi frâna de mâna, chiar și când pleci pentru câteva minute și lași mașina într-un loc necunoscut sau nesupravegheat. Fără această măsură de siguranță ea poate foarte ușor să fie deplasata sau tractată. Hoții observă rapid orice imprudență.

9. Optează pentru o asigurare CASCO

În cazul în care vrei să îți știi mereu mașina protejată și ca o mare parte din riscuri să îți fie asigurate, optează pentru o asigurare CASCO. Cu o astfel de măsură de siguranță a mașinii îți acoperi cele mai multe daune și poți fi despăgubit în caz de avariere, furt din mașină sau dispariție completă a automobilului.

Toate aceste măsuri sunt mult mai stringente atunci când ai o mașină nouă sau scumpă, care poate fi mai tentantă pentru hoți, dar la fel de importante și pentru o mașină mai veche sau de valoare mai mică. Fii foarte prudent când te deplasezi într-o altă localitate sau în străinătate și nu beneficiezi de o parcare privată cu supraveghere. Pentru cea mai bună protecție a mașinii fii mereu atent și prevăzător și optează pentru o poliță.

Iti place articolul?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Lasa un comentariu

[rev_slider alias="agentia-berceni-mobile"][/rev_slider]

[rev_slider alias="agentia-cotroceni-mobile"][/rev_slider]

[rev_slider alias="agentia-ploiesti-mobile"][/rev_slider]

[rev_slider alias="agentia-dristor-mobile"][/rev_slider]