logo TCV
brasov orase romania

Top 10 orase din Romania

Chiar daca tara noastra, mai are multe de facut pentru a oferi cetatenilor sai un nivel de trai multumitor, infrastructura, sanatate si administratie performanta, sunt orase din Romania care se bucura de multa apreciere in randul celor care le locuiesc si le viziteaza. Astfel, in cazul in care nu ai vizitat inca sau intentionezi sa-ti schimbi domiciliul in alt oras din tara noastra, iti oferim mai jos un top 10 orase din Romania.

Clasamentul nostru este evident unul subiectiv. La baza sa stau statistici si sondaje de opinie care iau in calcul aspecte legate de: conditii de viata, posibilitatea de a petrece cat mai placut timpul liber, proiecte administrative si proiecte culturale internationale, grad de absorbtie fonduri europene, parcuri si spatii verzi, curatenie, trafic, siguranta, costul vietii, dezvoltare, nivel de salarizare si ofera de locuri de munca.

Intrucat de multe ori numarul de locuitori este un detaliu direct legat de atractivitate, dezvoltare si directia in care evolueaza o localitate, am inclus in acest clasament cele mai mari si mai importante orase ale Romaniei, cu o populatie de peste 50.000 de locuitori. Insa nu este exclus sa existe localitati mai mici, unde gradul de satisfactie si conditiile de trai sa fie chiar mai bune.

Nu putem sa incepem clasamentul oraselor din Romania fara a mentiona ca in multe dintre localitatile alese, centrul si cartierele importante au fost cele care au ridicat stacheta si care au facu sa le selectam. In general, acolo unde administratia se implica pentru a produce transformari, a atrage investitii si da un aspect cat mai ingrijit cladirilor si obiectivelor ce merita atentia locuitorilor si vizitatorilor, acelea sunt si localitatile care sunt cele mai cautate pentru dezvoltarea de afaceri, achizitie de locuinte si resedinta.

Top 10 orase din Romania

Exista cateva orase din Romania care au reusit sa se dezvolte spectaculos si sa devina din ce in ce mai vizitate si mai atractive pentru turisti si locuitori. Trecand peste discrepantele din dezvoltare dintre centru si periferie, cu cat aspectele pozitive acopera o arie mai mare, cu atat localitatea este mai apreciata si mai interesanta.

Iata clasamentul nostru privind cele mai importante 10 orase din Romania:

1. Cluj-Napoca
Cluj-Napoca este un oras din ce in ce mai modern si mai conectat la tehnologie. Este un oras universitar, ce organizeaza cel mai popular festival de muzica din sud-estul Europei si al doilea oras, dupa Bucuresti, care va dispune de metrou. Mai este de lucru l-a dezvoltarea infrastructurii rutiere, pentru a debloca un trafic din ce in ce mai aglomerat. In ceea ce priveste costul vietii acesta este cel mai ridicat din Romania, Clujul avand cel mai mare pret pentru achizitia unei locuinte. La modul general, administratia este bine vazuta si locuitorii lui il apreciaza ca pe un loc in care lucrurile se misca intr-o directie buna.

2. Brasov
Situat in inima tarii, foarte aproape de cele mai importante statiuni montane din tara, Brasovul este un oras turistic, foarte cautat pentru conditii generale si calitatea vietii. Pentru cei carora le plac drumetiile, produsele traditionale si iesirile in aer liber, localitatea pare sa fie alegerea cea mai potrivita. Locuitorii sai sunt multumiti din punct de vedere al sigurantei, curatenie, directiei de dezvoltare si nivelului de trai. Ca in multe alte locuri din tara, infrastructura rutiera este mult in urma fata de nevoile unei resedinte din secolul 21.

3. Timisoara
Timisoara este o alta locatie care are un potential extraordinar pentru a deveni un oras cu adevarat occidental. Ea a si castigat proiectul de capitala europeana pentru 2023. Sta bine la capitolul spatii verzi, dezvoltare, obiective de vizitat, calitatea vietii si siguranta. Costul vietii este ceva mai ridicat, cetatenii sai nefiind multumiti de administratie, absorbtia de fonduri structurale, curatenie si eficienta trafic. La modul general insa lucrurile stau mult mai bine decat in trecut.

4. Bucuresti
Bucurestiul este cel mai mare oras al tarii, care vine cu multe oportunitati, dar care este si cel mai greu de administrat. Capitala sta foarte bine la capitolul obiective, festivaluri, evenimente si programe artistice si culturale, posibilitati de petrecere a timpului liber, oportunitati de afaceri, locuri de munca si nivel de venituri. Mai sunt foarte multe de facut in privinta traficului si infrastructurii rutiere, curateniei si gradului de colectare a deseurilor, atragerii de fonduri pentru dezvoltare si infrastructurii generale.

5. Sibiu
Sibiul este un oras care stie de multa vreme ce inseamna sa ai grija de patrimoniu si sa creezi ceva pentru care sa fii recunoscut in intreaga lume. Orasul a fost capitala europeana in 2007 si este recunoscut in intreaga lume pentru organizarea unuia dintre cele mai frumoase si spectaculoase festivaluri internationale de teatru. Fiind situat la o intersectie de drumuri, succesul sau turistic este unul asigurat. Este un oras bine administrat, frumos, sigur, curat, cu un centru superb, cu multe posibilitati de recreere si petrecere a timpului.

6. Oradea
Un oras care a reusit sa urce spectaculos in ultimii ani la toate capitolelele este Oradea. Acest lucru se datoreaza unei administratii performante, care a reusit sa atraga numeroase fonduri europene pentru a reface centrul si cladirile cu valoare istorica si care a transformat localitatea intr-un loc pe care sa iti doreste sa-l vizitezi si in care sa vrei sa traiesti. Pozitia strategica si frumusetea locului contribuie mult la succes. Reprezinta cea mai clara dovada ca, acolo unde se doreste cu adevarat, lucrurile se pot misca repede si bine.

7. Constanta
Un oras portuar, ce este tranzitat de catre toti cei care vor sa ajunga la una dintre statiunile de la mare, reprezinta o buna alegere pentru a trai si a dezvolta o afacere in turism. Centrul vechi si faleza reprezinta un loc excelent de petrecere a timpului si de promenada, mereu plin de viata. Din pacate, un oras cu asemenea potential a cam fost ocolit in ultimii ani de modernizari si investitii. Astfel Constanta este un pic cam departe, la multe capitole, de ceea ce ar putea sa fie.

8. Iasi
Singurul oras din Moldova prezent in acest top este Iasul. Este un mare centru universitar, care a dat multe dintre marile personalitatile culturale ale Romaniei. Este o localitate linistita, curata, dar in care mai sunt foarte multe de facut din punct de vedre al infrastructuri, administratiei si nivelului de trai. Lipsa unei autostrazi care sa-l lege de restul tari este o problema mult dezbatuta, dar inca nesolutionata. Daca se va reusi in viitor atragerea de mai multe fonduri si investitii, Iasul reprezinta cea mai buna optiune pentru toti cei vor sa locuiasca in aceasta parte a tarii.

9. Alba Iulia
Orasul marii uniri este unul dintre cele mai frumoase din Ardeal. Vestigiile romane si renovarea zonei istorice a cetatii orasului fac din localitate una dintre cele mai bune variantei de calatorie si locuire. Este un loc curat, frumos, cu o administratie buna, de care locuitorii par sa fie multumiti. Daca ar reusi sa atraga mai multe investitii pentru dezvoltare, ar putea fi un loc perfect pentru multe persoane interesate de un trai civilizat si echilibrat. Finalizarea autostrazi va creste cu siguranta potentialul turistic.

10. Craiova
Unul dintre cele mai mari orase din Oltenia este Craiova. Dispune de universitate, teatru si opera si de un centru istoric foarte frumos. In ultima vreme se observa preocuparea administratiei de a atrage investitii si de a deveni un loc mai atragator pentru locuire si dezvoltarea de afaceri. Dispune de o fabrica importanta de automobile si de unul dintre cele mai frumoase stadioane din tara, cu o echipa de fotbal de mare traditie.

Aruncand o privire peste acest clasament, observam ca Ardealul sta cel mai bine la capitolul cele mai frumoase orase din Romania, cu obiective turistice de vizitat, administratie interesata de dezvoltarea de proiecte si imbunatatirea conditiilor de viata.

Ce trebuie sa stii cand achizitionezi o locuinta in aceste orase?

Acest top 10 orase din Romania ne arata ca exista din ce in ce mai multe optiuni de a locui si de a vizita locuri deosebite in tara noastra. Insa, oricare ar fi preferintele si prioritatile, unii dintre factorii care cantaresc foarte mult in alegerile oamenilor sunt predictibilitatea si siguranta. Iar acest lucru iti poate fi oferit atat de dezvoltarea regionala, cat si de achizitia unor polite de asigurare cat mai potrivite.

In cazul locuintelor, pentru ca este vorba de investitii destul de importante, acestea trebuie sa fie puse sub protectie de o asigurare obligatorie PAD. In cazul in care dispui de bunuri si obiecte care valoreaza mai mult sau pentru care ai nevoie de o protectie suplimentara, merita sa semnezi si o asigurate de locuinta facultative.

Evenimentele neprevazute, accidentele sau calamitatile naturale sunt mai frecvente decat in trecut. Tocmai de aceea, pentru mai multa liniste si confort in viata, este bine sa apelezi intotdeauna la aceasta modalitate de a pune raul inainte si de a fi mereu prudent.

In cazul in care ai o proprietate in unul dintre cele mai importante orase din Romania si vrei sa inchei o asigurare PAD sau o asigurare facultativa pentru locuinte, contacteaza un broker al societatii noastre de asigurari! Cunoastem multe detalii despre produse si specificul zonelor, astfel incat sa-ti oferim o recomandare de polita cat mai buna si cu un buget cat mai avantajos.

Share the Post:
Postări asemănatoare