logo TCV
family summer forest by open trunk 1

Top Obiective Turistice in Romania pe care trebuie sa le vezi

Romania este o tara cu un potential turistic urias, insuficient cunoscut si valorizat. Exista multe locuri unde natura si creatia oamenilor ne dezvaluie cadre unice si originale, mirifice si impresionante, ce este recomandat sa fie inscrise pe lista scurta de optiuni imediate de calatorie. Fara a exagera cu nimic, avem o tara frumoasa, a carei istorie, diversitate, pitoresc si superlative merita sa le descoperim si sa le prezentam intr-un top obiective turistice din Romania pe care trebuie sa le vezi

10 obiective turistice in Romania pe care nu trebuie sa le ratezi

Sunt multe locuri speciale in tara noastra pe care am putea sa le includem intr-un clasament al obiectivelor turistice cele mai importante. Iata o prima selectie:

1. Transalpina

Transalpina este cel mai inalt drum rutier din Romania si dintre toate drumurile ce strabat Muntii Carpati. Denumirea vine din latina si inseamna Tara de Dincolo de Munti. Ea mai este cunoscuta si ca Drumul Regelui. Altitudinea maxima pana la care acesta ajunge este 2.145 m, in Pasul Urdele. El traverseaza serpuind Muntii Parang, in paralel cu Valea Oltului si Valea Jiului, legand doua judete si doua localitati, respectiv Saliste din Sibiu si Novaci din Gorj. Drumul dezvaluie locuri deosebite si peisaje extraordinare, iar privelistea ce se prezinta cand ajungi la cea mai inalta altitudine iti taie respiratia si la figurat si la propriu, aici temperaturile fiind mereu scazute, chiar si in mijlocul verii.

2. Transfagarasan

Un alt drum montan de o frumusete impresionanta este Transfagarasanul. Dupa cum ii spune si numele, acesta strabate muntii Fagaras, legand Muntenia de Transilvania. Drumul este sinuos si serpuit, trecand pe langa coaste abrupte si zone muntoase, ce dezvalui privelisti de un farmec fara egal. Drumul asfaltat merge in paralel cu raul Arges, cu un popas memorabil la Barajul Vidraru, apoi urca pana in apropierea Lacul Balea, situat la o altitudine de 2.042 m. Este al doilea drum ca altitudine maxima la care se poate ajunge, dupa Transalpina.

3. Cetatea Alba Iulia

Un loc incarcat de istorie, ce ne dezvaluie mai multe epoci istorice este Cetatea Alba Iulia Carolina, din Transilvania. Aici pot fi admirate atat vestigii din epoca romana, cat si constructii de amintesc de dominatia habsburgica sau de domnia lui Regelui Ferdinand I. Amplele lucrari arheologice si de reabilitare a constructiilor au facut din acest obiectiv turisti unul dintre cele mai interesante locuri de vizitat din Romania.

4. Delta Dunarii

Rezervatia biosferei Delta Dunarii este un loc unic in Europa si in lume, protejat de UNESCO. Aici se varsa Dunarea in Marea Neagra, creand un biosistem unde se regaseste o mare diversitate a florei si faunei. Merita sa te plimbi usor cu barca pe canale, sa petreci cateva zile pe plaja de la Sfantu Gheorghe, sa simti diferenta de temperatura dintre apa fluviului si cea a marii, sa te relaxezi la pescuit sportiv, sa admiri pelicanii, nuferii, trestia si tot ceea ce are de oferit acest loc de un farmec inefabil.

5. Cimitirul Vesel

Niciunde in lume un eveniment atat de trist, cum este moartea, nu a fost tratat cu mai mult umor, culoare si detasare, decat la Cimitirul Vesel de la Sapanta. Crucile viu colorate sunt ilustrate cu desene caricaturale, naive, ce prezinta meseriile sau preocuparile decedatilor si cu epitafuri cel fac chiar si pe cel mai sobru vizitator sa zambeasca . Nu sunt uitate nici aluziile ironice la viciile celor decedati, momentele hazlii din viata si chiar remarci legate de conditiile in care s-a produs incheierea socotelilor cu viata.

6. Salina Turda

Daca vrei sa imbini terapia cu distractia si sa petreci cateva ore la adancime intr-o salina exploatata inca din vremea romanilor, alege Salina Turda. Locul este spectaculos si amenajat perfect pentru a vedea cum omului a reusit sa lupte cu muntele si sa coboare in adancului unui bloc imens de sare. Amenajarile din ultimii ani au permis mult diversificarea activitatilor, astfel incat cele cateva ore petrecute in subteran sa treaca pe nesimtite.

7. Valea Vaserului

Cu siguranta ai auzit de Mocanita de la Viseul de Sus, o locomotiva cu aburi ce strabate in ritm lent si agale un traseu mirific, situat pe Valea Vaserului. Este ultima cale ferata forestiera de acest tip ce mai este folosita pentru o locomotiva cu o asemenea vechime si istorie. Astazi ea este intrebuintata numai in scopuri turistice, dezvaluind din mai pana in octombrie, peisaje salbatice, superbe, la care altfel nu poti avea acces.

8. Viscri

Daca preferi linistea specifica lumii traditionale a satului, in care timpul se scurge intr-un ritm mult mai lent, merita sa vizitezi Viscri. Te poti bucura din plin de linistea locului, casele traditionale, mancaruri si obiceiuri specifice, daca alegi sa petreci minim cateva zile. Locul este o oaza de liniste si relaxare, din care te intorci intotdeauna refacut si cu bateriile incarcate la maximum.

9. Manastirea Curtea de Arges

Unul dintre cele mai cunoscute edificii religioase de pe teritoriu fostei Tari Romanesti este Manastirea Curtea de Arges, o manastire ortodoxa situata in orasul Curtea de Arges. Ea a fost construita intre 1515-1517 de voievodul Neagoe Basarab. Ansamblul, cu elemente arhitecturale unice si incarcat de legenda, cuprinde catedrala episcopala. Din timpul lui Carol I, catedrala a fost transformata in necropola pentru familia regala a Romaniei, motiv pentru care ultimul rege al Romaniei Mihai a fost inmormantat aici.

10. Castelul Corvinilor

Situat in Cetatea Hunedoarei, in Transilvania, Castelul Corvinilor a fost locul favorit al celui mai cunoscut rege al Ungariei medievale, Matia Corvin. Stilul constructiei a fost recunoscut si apreciat dintotdeauna, reprezentand un element distinct pentru arhitectura medievala. Familia Corvin a stapanit castelul si domeniul pana in anul 1508, au urmat apoi alti 22 de proprietari pana cand, in secolul XVIII, intra in proprietatea Imperiului Habsburgic. Este o constructie impresionanta, cu multe inovatii pe plan militar, civil si administrativ, plina de istorie si legende, pe care merita sa o treci pe lista de obiective turistice in Romania pe care trebuie sa le vizitezi

Ce trebuie sa stii inainte sa pornesti in calatorie?

Organizarea unei calatorii pe teritoriul tarii noastre. cu prietenii sau in familie, nu este lipsita de elemente neprevazute si de aventura. Tocmai de aceea, inainte de pleca la drum iti recomandam sa fii foarte atent la toate detaliile de calatorie, sa alegi mereu sa fii prudent si chiar sa achizitionezi o asigurare medicala de calatorie.

Alege cel mai potrivit mijloc de transport

Daca intentionezi sa pleci cu masina la drum, ai grija la toate formalitatile si normele in vigoare. Nu pleca la drum cu o masina fara ITP sau fara o asigurare auto la zi. Fii atent la atentionarile de vreme si la conditiile de drum. Daca ai de mers in zone mai greu practicabile, montane inalte sau cu restrictii sezoniere, verifica starea drumurilor si perioadele de acces. Daca exista riscul ca vremea sa se strice, sa fie polei sau sa ninga, echipeaza masina corespunzator, legal si sigur.

Nu pune in pericol viata nimanui nerespectand conditiile de drum, dotarile necesare si limitele de viteza impuse. O fractiune de secunda de neatentie sau imprudenta, poate veni cu consecinte dintre cele mai grave.

Alege o asigurare de calatorie

Fara a pune raul inainte si constient fiind ca nu peste tot ai acces la anumite servicii, alege sa semnezi o asigurare de calatorie care sa acopere cat mai multe dintre riscurile posibile. O astfel de asigurare te poate scapa de cheltuieli neprevazute si te poate face sa te simti mult mai sigur oriunde ai calatorii.

Planifica in detaliu ce vrei sa vizitezi

Pentru a nu pierde timp sau a te trezi ca nu ai unde te caza peste noapte, planifica din timp si in detaliu toate obiectivele pe care vrei sa le vizitezi. Fa rezervarile de cazare de acasa, in locul cu cea mai mare accesibilitate la toate obiectivele turistice importante. Astfel poti avea si mai multe optiuni de unde sa alegi si poti calatori mult mai relaxat, stiind ca, la orice ora ai ajunge, ai unde sa tragi.

Ai grija sa ai asigurarea RCA platita

De multe ori plecarea in vacanta sau intr-o calatorie poate fi destul de stresanta si plina de neglijente si imprudente. Insa, daca iti faci o lista cu tot ce ai de pregatit si de facut inainte de a pleca de acasa, vei fi scutit de multe probleme inutile. Unul dintre cele mai importante detalii este valabilitatea documentelor de calatorie, permis, act de identitate, valabilitatea reviziilor la masina si a politei RCA si chiar semnarea unui contract de asigurare CASCO

Ai grija de bunurile tale

Ratacirea bagajelor sau pierderea documentelor reprezinta probleme reale atunci cand pleci la drum sau in calatorie. Pentru a nu iti strica dispozitia sau chiar a fi nevoit sa-ti amani planurile, fii foarte atent unde iti pui actele importante si ai intotdeauna grija singur de bunurile si bagajele tale.

Concluzie

Daca intentionezi sa realizezi un traseu in tara, ai multe obiective turistice in Romania pe care sa le incluzi pe lista scurta sau de prioritati. Daca aprofundezi un pic lucrurile vei descoperi o multitudine de locatii superbe pe care nu le-ai vizitat niciodata si pe care nu ai niciun motiv sa le ratezi.

Ai multe locuri de vizitat in Romania si pentru siguranta si confortul tau merita sa ai ca partener un broker de asigurari de incredere, asa cum suntem noi cei de la TCV.

Share the Post:
Postări asemănatoare