rca online decontare directa tcv asigurari 1 scaled 1

Află totul despre decontarea directă și alegerea clauzei aferente

Evoluția societăților nu poate fi cuantificată în doar câteva repere de analiză și nici nu poate fi restrânsă la doar câteva cuvinte. Pentru a putea înțelege cu adevărat nivelul de dezvoltare pe care societatea contemporană l-a atins trebuie să realizăm o intruziune teoretică în ceea ce înseamnă istoria umanității, modul de exprimare al oamenilor în diferite areale culturale, evoluția iminentă a elementelor financiare și implicit, modalitățile specifice de protecție socială în cazul unor pagube. Conglomeratul acesta de aspecte este astăzi parte integrată din moștenirea noastră culturală și implicit, creează fundamentul dezvoltării sociale din diferite state.

Instituțiile asigurătoare și nevoia oamenilor de protecție financiară

Odată cu avansul modernizării și tehnologizării oamenii au resimțit nevoia de a apela a instituții de asigurare pentru a crea un reper de referință în cazul unor daune asociate bunurilor lor. Vizualizând această nevoie de pe piață, instituțiile de asigurare sau mai specific spus, companiile private care se ocupă cu acest domeniu, au început să ofere clienților o paletă largă de riscuri ce pot fi asigurate și implicit, despăgubite în cazul concretizării acestora. Apariția unor asigurări pentru locuințe își are chiar cu originea din timpuri îndepărtate, atunci când simțul comunității era activat în cazul prejudicierii unui cetățean din comunitate.

Astăzi, asigurările implică atât o gama variată de riscuri asigurate cât și tipologii diferite de referință. Există atât asigurări pentru mașină (care au un caracter obligatoriu și pot fi realizate prin rca online), cât și pentru casă, vacanță, malpraxis sau alte tipuri de bunuri care sunt expuse constant unui posibil prejudiciu. În societatea românească educația financiară care implică și componenta de asigurare a bunurilor, este deseori asociată cu prețurile mari pentru aceste polițe. Însă valoarea adevărată a asigurărilor este înțeleasă doar în momentul în care un risc devine o realitate. Din păcate, nu de fiecare dată concretizarea riscurilor se soldează cu pagube minore aduse bunurilor sau chiar vieții oamenilor. Accidentele grave sau chiar anumite condiții naturale exacerbate pot conduce în mod iminent la pagube majore sau chiar la pierderea de vieți omenești. Atunci când sunt realizate asigurările obligatorii pentru mașină, mai denumite și rca-uri, asigurătorii sfătuiesc șoferii auto să înglobeze în conduita lor preventivă din trafic și componenta de anticipare a activităților celorlalți participanți. Însă acest lucru nu poate fi evitat la nesfârșit iar asigurarea vine să ofere acoperirea financiară de care bunurile sau proprietățile au nevoie pentru a fi reutilizate în condiții optime.

La nivelul societății românești există în momentul actual o dezbatere aprinsă privind falimentul societății asigurătoare Euroins. Pentru a le putea reduce percepția de vulnerabilitate a șoferilor auto atunci când sunt în trafic și teama de a fi accidentați de către un asigurat Euroins, explicăm în cadrul acestui articol care sunt avantajele clauzei de decontare directă și cum puteți maximiza protecția în cazul în care aveți o daună. Toate aceste informații sunt necesare pentru a avea un nivel ridicat de securitate în trafic dar și în restul contextelor. Pentru informații suplimentare vizitați cu încredere biroul tcv asigurari.

Avantajele clauzei de decontare directă

Deși inițial poate părea un termen complicat, rca cu decontare directa are în vedere colaborarea între firmele asigurătoare care sunt reprezentative pentru asigurații implicați într-un accident. Aceasta clauză poate fi achiziționată în momentul în care este achitată și polița și prevede ca, în cazul unui accident rutier ce nu prezintă victime umane, păgubitul să apeleze direct la societatea care l-a asigurat pe el însuși pentru a începe procedurile de recuperare a prejudiciului. În mod cert, asigurătorul păgubitului va putea contacta asigurătorul șoferului vinovat pentru recuperarea sumelor implicate în procesul de reparare a vehiculului. Simplificarea întregului proces mai ales din perspectiva persoanei păgubite este avantajul suprem al clauzei de decontare directă. Acest serviciu care este achitat suplimentar odată cu achiziționarea asigurării derulează întregul proces de recuperare a banilor pentru reparații într-un mod eficient și rapid, direct de la propria companie de asigurări.

Probabil foarte multe persoane se întreabă de ce este nevoie ca un șofer să achiziționeze odată cu polița și clauza de decontare directă. Așa cum observăm și în cazul Euroins, există societăți de asigurare pe piață care tergiversează procesul de despăgubire al persoanelor implicate într-un accident și prin urmare, din dorința de a avea servicii mai rapide, plasarea colaborării între companii este implicată direct de către această clauză. Raportându-ne la contextul actual, în cazul în care sunteți păgubitul într-un accident auto soldat fără victime (iar celălalt șofer este asigurat Euroins) Puteți aplica clauza de decontare directă în concordanță cu societatea de asigurări cu care colaborați pentru a vă recupera banii rapid.

Condiții pentru implementarea clauzei de decontare directă

Ai mers să îți reînnoiești polița la brokerul tău, ai vizualizat în prealabil prețuri orientative cu ajutorul calaculator rca și dorești să beneficiezi și de decontare directă. Pe lângă costurile suplimentare pe care le implică această clauză, condițiile de producere a accidentului trebuie să fie cumulate. Astfel, accidentul și mașinile implicate trebuie să fie înmatriculate în România și mai ales, pagubele să fie de natură financiară (sunt excluse rănirile ca urmare a accidentului sau alte tipuri de vătămări). Cumularea acestor condiții și achiziționarea unei polițe cu decontare directă conduce în mod iminent la o recuperare mai rapidă a banilor pentru repararea bunului și plasarea procedurilor între companii. Toate acestea scutesc păgubitul de aspecte administrative și implicit, de o documentația mai stufoasă. Cu decontarea directă poți uita de lunile de așteptarea banilor din partea asigurătorilor care tergiversează procedurile.

Falimentul Euroins nu ar trebui să îi sperie pe conducătorii auto, nici măcar pe cei care dețin polițe la această companie aflată în proces de insolvență. Urmând indicațiile autorităților din domeniu și mai specific, cele oferite de Fondul de Garantare a Asiguraților, asigurații pot primi despăgubiri sau returnarea banilor pentru valabilitatea extinsă a polițelor încheiate de către Euroins. Așa cum am explicat în cadrul acestui articol, clauza de decontare directă este o garanție explicită pentru asigurat în ceea ce privește o despăgubire rapidă chiar de către propriul asigurător. Acest aspect întărește încrederea clienților în propriile companii de asigurări cu care colaborează și conduce la un proces iminent de fidelizare.

Share the Post:
Postări asemănatoare