Cum iti poti proteja locuinta mai eficient de eventuale pericole?

Locuinta ta este cu siguranta locul pe care vrei sa il pastrezi cat mai sigur, atat pentru tine cat si pentru intreaga familie. Alegand cele mai bune solutii pentru casa ta, vei ramane protejat de pericole si vei putea sa iti pastrezi toate bunurile in siguranta. Suntem alaturi de tine cu sfaturi importante astfel incat sa poti obtine cat mai usor rezultatele dorite.

Poti avea o locuinta sigura cu o asigurare pentru case

Pentru ca locuinta ta sa fie sigura ai nevoie de o asigurare PAD obligatorie.  La fel cum RCA-ul este obligatoriu pentru masini si tu vei avea nevoie de o asigurare obligatorie pentru casa. Dar stiai ca poti face mai mult de atat? Exista si asigurari facultative pentru casa.

Tinand cont de necesitatile tale, o asigurare facultativa pentru locuinta este cea care iti ofera mai multa siguranta acoperind avarierea si distrugerea bunurilor care sunt asigurate, in urma mai multor riscuri cum ar fi: conditiile meteo, caderile d eavioane si exploziile, cutremurele, inundatiile, prabusirile de teren si alte astfel de evenimente care iti pot pune in pericol locuinta si bunurile din interior.

Nu uita de sistemele de supraveghere

Pentru a avea o locuinta sigura este foarte important sa protejezi si bunurile din interiorul acesteia. De asemenea, recomandarea noastra este aceea de a apela la specialisti de fiecare data cand trebuie sa asiguri mentenanta acestor sisteme. 

Chiar daca este posibil sa te gandesti dupa un an de instalare a unui sistem de supraveghere ca acesta nu iti este de ajutor pentru ca nu l-ai folosit practic niciodata si doar sta acolo si intregistreaza, in realitate trebuie sa iti spunem ca simpla prezenta a camerelor de filmat descurajeaza tendinta de a patrunde prin efractie.

Nu uita de revizia la gaze si verificarea instalatiei de current

Instalatia de gaze  si cea de curent electric sunt doua subiecte spinoase care determina pericole atunci cand nu sunt intretinute corespunzator. Recomandarea noastra este sa faci reviziile conform indicatiilor oferite de specialisti si periodic sa verifici si instalatia de curent electric, chiar daca ti se pare ca merge bine. Numeroase accidente soldate chiar cu pierderi umane au fost determinate de instalatiile vechi si neintretinute corespunzator. 

Daca ai cos, curata-l periodic

Cosurile de fum sunt un alt motiv pentru care numeroase cladiri au fost distruse in totalitate sau partial. In cazul in care au o centrala pe lemne, o soba clasica sau un semineu, nu uita de cosul de fum. Acesta trebuie sa fie mereu curat si intretinut astfel incat sa nu existe riscul de aparitie a incendiilor si nici de intoxicare cu monoxid de carbon. Verifica aceste cosuri de fum o data pe an si ori de cate ori in interiorul camerei incepe sa se simta miros de fum. 

Verifica integritatea structurii

In momentul in care vrei sa iti protejezi eficient casa, va trebui sa verifici si integritatea structurii. Acoperisul este unul dintre cele mai sensibile subiecte in acest sens, urmat de fundatie. In ceea ce priveste acoperisul este important sa te asiguri ca acesta nu are infiltratii de apa si ca grinzile sunt intregi pentru a evita prabusirea acoperisului. 

In ceea ce priveste fundatia, este foarte important sa te asiguri ca nu exista radacini care sa o distruga sau alte astfel de probleme care pot deteriora fundatia, cum ar fi infiltratii de apa si probleme generate de rozatoare. In acest sens este recomandat sa apelezi la specialisti. In fond, fundatia este cea pe care casa ta sta sprijinita deci are nevoie de suport pe termen lung pentru ca peretii sa ramana intacti.

Iti place articolul?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Lasa un comentariu

[rev_slider alias="agentia-berceni-mobile"][/rev_slider]

[rev_slider alias="agentia-cotroceni-mobile"][/rev_slider]

[rev_slider alias="agentia-ploiesti-mobile"][/rev_slider]

[rev_slider alias="agentia-dristor-mobile"][/rev_slider]