euroins

Ești asigurat de către Euroins? Iată câteva informații utile

Piața asigurărilor prezintă în ultima vreme fluctuații care afectează consumatorii de rând, mai ales în cazul polițelor obligatorii care sunt prevăzute de lege. Fiecare conducător auto trebuie să dețină asociat mașinii o asigurare valabilă care să despăgubească, în caz de accident, părțile vătămate. Acest aspect vine în ajutorul tuturor participanților la trafic care trebuie să își maximizeze siguranța. Însă deși mare parte a asigurărilor fac parte din sfera celor dedicate sectorului auto, există multe alte tipuri de polițe care oferă clienților o siguranță financiară în cazul concretizării unor riscuri. Asigurările pentru casă, pentru vacanță sau de sănătate, de malpraxis sunt doar câteva exemple care vin în ajutorul unei palete largi de clienți.

În societatea românească există un nivel redus de educație financiară care să implice cunoștințe solide despre asigurări. Multe persoane încă sunt de părere că aceste cheltuieli ar trebui evitate din cauza ineficienței lor pe termen lung. De ce este important să achiziționăm un rca auto sau oricare alt tip de asigurare? În cadrul acestui articol vom viza câteva subiecte de interes pentru consumatori, în special subiectul actual despre retragerea autorizației de funcționare Euroins și importanța cumpărării unei asigurări. Ambele subiecte le vom filtra prin prisma percepțiilor deja existente ale opiniei publice despre subiect și vom încerca să maximizăm avantajele care decurg dintr-o astfel de achiziție.

Un comportament uman de ajutorare

Încă din cele mai vechi timpuri comunitățile umane au avut un spirit de ajutorare profund atunci când semenii lor aveau probleme. Utilizând o gândire simplă, axată pe principiul „cum faci așa primești”, oamenii din vechi timpuri interveneau rapid atunci când o casă era devastată de anumite fenomene naturale sau când incendiile își demonstrau puterea. Această tipologie de asigurare implicită la nivel social a funcționat vreme de secole, oferind comunităților un spirit acut de ajutor, oferind un nivel ridicat de coeziune internă. Însă societățile au evoluat progresiv și au cunoscut multiculturalitatea.

Definirea granițelor statale alături de statuarea unor norme interne, revoluția industrială dar și schimbările monetare au condus iminent la apariția unor instituții care să garanteze/asigure bunurile dar și sănătatea. Specialiștii din domeniul asigurărilor au identificat două mari tipologii de cauze care conduc iminent la nevoia de asigurare. Prima categorie poate fi identificată prin evenimente naturale (dezastre, cutremure, alunecări de teren, ploi torențiale, hazarduri) iar altele sunt mediate de către oameni rău intenționați sau imprudenți (furturi, incendii voite, accidente în muncă). Pentru a putea acoperi această paletă largă de cauze, asigurătorii percep prime de asigurare calculate în funcție de nivelul de acoperire. Practic, cu cât riscurile sunt mai numeroase și evaluativ mai importante financiar, cu atât prima de asigurare plătită de asigurat va fi mai semnificativă financiar. În actualitate există pe piață o serie de asigurători care doresc să își maximizeze eforturile în raport cu problemele clienților.

Protecție financiară

De ce să achiziționăm asigurări? Pentru a ne proteja financiar în cazul concretizării unor riscuri. Acesta este cel mai simplu răspuns atunci când vine vorba despre o astfel de achiziție. Problema cu adevărat importantă atunci când alegem o asigurare este credibilitatea asiguratorului. Cazul City Insurance și Euroins sunt o bună lecție în acest sens. Deși ambii asigurători înregistrau o vechime considerabilă pe piața de asigurări și un număr considerabil de clienți care apelau la clauza de decontare directa, falimentul prezintă pentru ambele companii un traseu inexorabil. Ce se întâmplă însă cu polițele emise de acest asigurator care nu și-au încheiat valabilitatea? Drumul realist al continuității acestor polițe va fi preluat în mod iminent de către Fondul de Garantare a Asiguraților care se va ocupa și de dosarele de daună pentru accidente.

Un element cu totul important în realizarea demersurilor pentru despăgubirile de daună este reprezentat de depunerea online a documentelor. Acest aspect ușurează cu mult consultanța pe partea de daune a birourilor asigurătorilor. De asemenea, românii care dețin polițe valabile garantate de către Euroins pot solicita restituirea primelor de asigurare iar după caz, plata pagubelor în caz de accident. Procedurile legale ale falimentului Euroins vor fi impuse în instanță iar pe bază de precedent, polițele de asigurare valabile vor putea să mai fie valide încă o perioadă de 90 de zile de la decizie.

Un prim pas de realizat dacă aveți o poliță Euroins valabilă este să o denunțați și să realizați o alta la un asigurator de pe piață. Potrivit prevederilor realizate de Fondul de Garantare a Asiguraților, cei care nu au înregistrat daune în perioada de valabilitate a poliței pot primi diferența de bani a primei de asigurare până la expirarea acesteia. Acest demers trebuie realizat în aceste 90 de zile stipulate mai sus. În caz de accident, plata daunelor se va realiza de către FGA după completarea tuturor documentelor prevăzute pe site-ul acestora, cu depunere online a justificărilor.

Deși situația Euroins a avut câteva precedente (cazul City Insurance, Carpatica ASIG), asigurații nu trebuie să își piardă încrederea în valoarea asigurărilor și implicit, în procesul rapid de realizare a unui rca online. Pentru maxim de transparență aveți la îndemână în online un calculator rca online care vă oferă ofertele de preț a principalilor asigurători de pe piață iar dumneavoastră alegeți, în funcție de bugetul de care dispuneți, varianta financiară optimă. Asigurările pentru mașini sunt o obligație în România. Acestea asigură conducătorii auto în cazul realizării unor accidente în baza unui fond financiar. După falimentul Euroins instituțiile abilitate ale statului au rolul de a prelua problemele conducătorilor auto, de a despăgubi și a înapoia banii pentru perioadele de valabilitate care se suspendă. O poliță de asigurare este un beneficiu, fie că vorbim despre autoturisme, vacanțe, sănătate sau casă. Realizând o simulare calcul rca puteți să vizualizați comparativ actualele prețuri de pe piață. Acordați atenție datelor despre bunul asigurat pentru a putea beneficia de o poliță validă.

Raționalitatea în decizii trebuie să ne caracterizeze pe fiecare dintre noi. Atunci când avem un bun în care am investit o sumă considerabilă de bani, este corect să-l asigurăm cu o poliță pe măsură. Evaluați corect atât bunul cât și iminența unor riscuri.

Share the Post:
Postări asemănatoare