logo TCV
Asigurare calatorie TCV Asigurari

Maximizarea avantajelor unei asigurări pentru călătorie

Dinamica societății contemporane este una în permanentă schimbare, fluctuațiile de pe piață perturbând deseori activitățile cotidiene ale oamenilor. Această vulnerabilizare continuă nu este o realitate a zilelor noastre. Încă de la gruparea oamenilor în formațiuni compacte în vederea protejării intereselor comune, competiția a devenit o constată a interacțiunilor. Acest mod de relaționare este o componentă validă atât la nivel individual cât și în ceea ce privește raportarea statelor. Evoluțiile sociale iminente, industrializarea, tehnologizarea și mai curând, globalizarea, au atras după sine o sumedenie de procese interconectate care plasează omul în centrul priorităților. Astfel, astăzi discutăm despre o paletă largă de drepturi, despre delimitarea relațiilor de muncă și exprimarea propriilor păreri într-un mod liber, fără constrângeri.

Oprindu-ne cu precizie la dreptul de a călători, putem spune că acesta a existat din cele mai vechi timpuri dar aria lui de aplicabilitate a fost restrânsă. Existența unei viziuni locale, raportarea personală la spațiile din proximitate dar și statutul social au fost printre cele mai des întâlnite motive care au legat oamenii de propria locuință. Formarea ulterioară a statelor, delimitarea frontierelor dar și rivalitățile de putere dintre imperii au suplimentat rigorile în ceea ce privește călătoria în exteriorul „cetății” așa cum vizualizăm în cadrul Greciei Antice. Cea mai privilegiată categorie de persoane care aveau oportunitatea de a călători a fost reprezentată de cei însărcinați cu activitățile de negociere, transmitere de mesaje dar și comercianții. Fiecare dintre aceștia aveau un rol bine precizat în funcționarea optimă a organizării statale iar călătoriile întreprinse aveau o misiune clară. Începând cu evoluțiile constante din mediul internațional, călătoriile au început să devină un element constant în viața cotidiană. Persoanele cu un substrat financiar generos au utilizat călătoriile în vederea educării copiilor în străinătate, totul pentru a agrega o poziție nouă în cadrul societăților, o viziune externă de evoluție în domenii importante precum educație, muzica, literatura. Posibilitatea de a călători în afara granițelor interne a condus atât la ample procese de aculturație cât și la schimburi de idei, la moduri cu totul inedite de schimbare și progres social.

Călătoriile din contemporaneitate: evoluții, siguranță umană și drepturi

Democratizarea și liberalizarea au condus la statuarea unei palete largi de drepturi pentru cetățeni. Oamenii pot călători astăzi într-un mod facil în aproape toată lumea, ministerele de externe oferind informații clare despre starea de fapt din anumite zone pentru siguranța călătorilor (zone de război, vulnerabile în fața unor dezastre naturale, etc.). În zona europeană limitările pentru călătorie au fost minimalizate și excluse progresiv pentru cetățenii din toate statele Uniunii Europene. Aceștia pot vizita orice tip de obiectiv turistic din orice țară cu o libertate nelimitată, respectând doar regulile formale de interacțiune socială într-o limbă internațională.

Importanța unei asigurări de călătorie

Evenimentele neplăcute ne pot strica vacanța și implicit, ne pot crea anumite costuri suplimentare in cazul concretizării unor acțiuni cu impact. În momentul în care închei o poliță de asigurare travel ești cu un pas mai aproape de o călătorie de succes. De ce? Pentru că siguranța financiară în orice tip de situație te poate determina să crezi mai mult în tine și să te bucuri de vacanță așa cum trebuie. Ce este o asigurare de călătorie? Asigurarea de călătorie este un document rezultat în urma colaborării cu o agenție de asigurări care statuează obligațiile de despăgubire ale companiei în cazul concretizării unor riscuri, totul delimitat de anumite prevederi contractuale care evidențiază limitele financiare de despăgubire. În urma încheierii acestui tip de contract clientul plătește o sumă înscrisă pe poliță mai e denumită și primă de asigurare. Angajamentul companiei în ceea ce privește despăgubirea este importantă pentru toate persoanele care călătoresc în afară și care doresc o protecție suplimentară în fața unor riscuri sau evenimente neplăcute.

Motivele încheierii unei asigurări pentru călătorie

Frontierele în Uniunea Europeană sunt astăzi depășite prin intermediul conceptului de cetățenie europeană ce este asociat tuturor cetățenilor statelor membre. În cazul deselor călătorii pe teritoriul Uniunii Europene, cetățenii acesteia pot beneficia de asistență medicală prin intermediul unui card de sănătate eliberat la nivel european și valabil în toate statele membre. Cu ajutorul unei polițe de asigurare de la tcv asigurari pentru călătoria efectuată există posibilitatea despăgubirii de către compania de asigurări a unor acțiuni medicale mai complexe care nu sunt incluse în avantajele multiple ale cardului european de sănătate. Un exemplu în acest sens poate fi reprezentat de achiziționarea unor medicamente sau tratamente la sfatul specialiștilor, valoarea lor fiind decontată de către compania de asigurări. Trebuie precizat faptul că evenimentul medical trebuie să fie desfășurat pe perioada călătoriei și nu anterior acesteia. Acest aspect este valabil mare parte a statelor lumii și nu numai la nivelul Uniunii Europene. De altfel, costurile de repatriere sau chiar cele de spitalizare sunt incluse în gama de despăgubiri ce sunt acoperite de o poliță pentru călătorie.

Gestionarea riscului de îmbolnăvire sau accidentelor

Deși este ideal ca într-o vacanță sau într-o călătorie evenimentele neplăcute să fie minimizate, iminența acestora poate fi o concluzie a hazardului sau a gestionării defectuoase umane. Fie că vorbim despre accidente de mașină, stare de rău venită din neant sau chiar deces, este important să cunoașteți procedura de activare a poliței de asigurare pentru călătorie dar și riscurile la care aceasta face referire. Prin urmare, studiați cu atenție piața companiilor de asigurare pentru a vedea ofertele lor și detaliile de procedură. Analizați și comparați toate aceste elemente pentru a putea identifica un agent de asigurare calatorie care să se plieze pe standardele dumneavoastră de calitate.

Birourile marilor asiguratori se află peste tot în lume și foarte important, te asigură atât de procedeul de despăgubire imediată cât și de calculul unei polițe cu ajutorul unui calculator asigurare calatorie online. Dacă țara în care ai ajuns deține un astfel de birou iar tu ai o situație delicată de sănătate, îți recomandăm să contactezi asiguratorul pentru a putea beneficia de gratuitatea serviciilor medicale. Un alt caz important de știut este acela în care tu achiți toate costurile și ulterior, faci dovada asiguratorului pentru situația întâmpinată. Cu un simplu apel informativ către unitatea de emitere a asigurării în maxim două zile de la incident, decontarea costurilor va fi o procedură rapidă. Asigurarea de călătorie îți permite să realizezi vacanțe în maximă siguranță financiară și să te bucuri de timpul liber. În cazul în care natura călătoriei implică afaceri ce țin de serviciu, realizarea acestei asigurări se poate încadra în atribuțiile angajatorului.

Share the Post:
Postări asemănatoare