1280x670 10 80

Maximizarea siguranței propriului cămin prin asigurarea de casă

Fiecare dintre noi avem un cămin al nostru pe care ne place să îl denumim „acasă”. Fie că este vorba despre o locuință în zonă rurală, un apartament sau o cabană în vârf de munte, asigurarea tuturor acestor construcții trebuie să implice o planificare bugetară atentă în funcție de nevoi. În societatea românească există câteva deficiențe privind economisirea și cu atât mai mult, asumarea unor cunoștințe despre importanța asigurărilor, indiferent de natura acestora. Atât asigurătorii cât și agenții realizează constant campanii de informare despre importanța asigurărilor, cu atât mai multe pentru locuințe și mașini. Aceste două bunuri sunt printre cele mai predispuse în fața riscurilor, pe de o parte din cauza hazardurilor iar pe de altă parte din cauza unor comportamente imprudente ale utilizatorilor. Atunci când vine vorba despre propria locuință, termenul de „acasă” are un impact emoțional foarte bine definit.

Acolo ne simțim cel mai bine, muncim și ne relaxăm, realizăm activități recreative alături de familie. O asigurare locuinta este un prim pas înspre protejarea investițiilor constante pe care le realizăm atunci când vine vorba despre casă. Un prim pas înspre asigurarea locuinței în fața dezastrelor naturale este asigurarea de tip PAD. Acest tip de asigurare este asimilată în conștiința publică drept o asigurare obligatorie care oferă o minimă protecție financiară în cazul concretizării unor riscuri. Care sunt principalele diferențe între un PAD și o asigurare casa facultativă? Rămâi alături de noi pentru a te documenta temeinic despre acest subiect.

Asigurarea PAD pentru casă – avantaje și informații vitale pentru asigurat

Asigurarea de tip PAD este unul dintre principalele motive pentru care trebuie să faci chiar azi o vizită asigurătorului tău. De ce acest lucru? Evenimente recente precum cutremurul din Turcia sau alte fenomene extreme de pe planetă ne indică necesitatea unui astfel de document care să ne protejeze din punct de vedere financiar. Riscurile principale care sunt incluse pe o poliță de tip PAD sunt reprezentate de hazardurile naturale (inundații sau deplasări de teren, cutremure) iar prima de asigurare are o valoare care implicit, nu acoperă totalitatea despăgubirilor. Din acest principiu, o asigurare suplimentară este de cele mai multe ori soluția complementară pentru persoanele care doresc să maximizeze o siguranță sporită.

Cu ajutorul unui calculator asigurare locuinta orice client poate vizualiza simplu și rapid costurile pentru o asigurare de casă suplimentară dar și riscurile care sunt incluse. Revenind la informațiile pe care trebuie să le cunoașteți despre PAD, trebuie să menționăm faptul că daunele necesită a fi comunicate către asigurător în cel mai scurt timp posibil, de obicei în cel mult 24 de ore de la înregistrarea daunei. Constatările ulterioare efectuate de către companie dar și de către instituțiile statale au rolul de a evalua prejudiciile și implicit, de a găsi soluțiile financiare potrivite pentru o astfel de situație. Indiferent de nivelul pagubelor înregistrate, este vital ca toți membrii unei locuințe afectate să beneficieze de siguranță fizică și financiară. Din acest motiv, asigurarea PAD caută să soluționeze daunele produse de evenimente naturale într-un timp scurt care să redea clienților un sentiment de încredere.

Asigurarea suplimentară

Dacă pachetul de bază privind riscurile poate fi asigurat prin excelență de o asigurare PAD, furturile, vandalizarea, distrugerile provocate de oameni sau animale, incendiile sunt de altfel incluse în gama de protecție generată de asigurarea suplimentară. Pagubele generate de astfel de evenimente sunt cu ușurință despăgubite, atât casa ca și ansamblu cât și bunurile care sunt în interiorul acesteia. Realizarea unei astfel de polițe se poate realiza doar în complementaritate cu cea obligatorie. Asigurătorii aduc pe piață o serie de pachete destinate asigurării locuințelor, de la cele mai simple până la cele mai complexe. Pentru a putea realiza aceste documente care implică anumite resurse financiare dar și evaluarea bunurilor, clienții trebuie să asume o cultură a riscului și un proces de conștientizare al acestuia.

Beneficiile multiple ale asigurărilor

Asigurările au devenit o necesitate într-un context social foarte diversificat în care riscurile naturale dar și cele provocate de om sunt multiple. Printre principalele motivații care determină oamenii să apeleze la achiziționarea unei asigurări facultative se numără dorința de securitate. Siguranța pe care o oferă aceste asigurări transcende costurile care sunt implicate și oferă clienților un sentiment de stabilitate financiară în caz de concretizarea unor riscuri. Este foarte important să analizați în profunzime situația dumneavoastră și să procedați în concordanță atunci când apelați la un asigurător.

Evaluați corespunzător casa și bunurile pe care le aveți în aceasta chiar dacă prima de asigurare este una consistentă. În cazul pierderii unor bunuri sau producerii riscurilor prevăzute în poliță, asigurătorul are obligativitatea ea a vă despăgubi în conformitate cu prevederile legale. Un alt avantaj atunci când doriți să încheiați o asigurare rigide din nivelul de accesibilitate. Mijloacele online de comunicare dar și internetul vă pun la dispoziție o paletă largă de site-uri prin care puteți să evaluați prețuri și implicit, să vă achiziționați o poliță de asigurare. Claritatea datelor pe care le introduceți este vitală în acest demers. Tot cu ajutorul mediului online puteți să declarat și daunele suferite către asigurător. Constatările realizate vor indica nivelul de despăgubiri de care puteți beneficia alături de asistența și consultanța specifică din partea firmei.

O societate matură trebuie să înțeleagă înainte de toate importanta unor asigurări pentru cetățeni ca indivizi și ulterior, pentru colectivități și firme. Acest mod de a vizualiza riscurile externe dar și interne se fundamentează pe o educație financiară specifică și pe un mod realist de a analiza mediul în care se desfășoară activitatea. O asigurare este un drum valid către reziliența financiară. În cazul producerii unor riscuri prevăzute în poliță, compania sau clientul particular poate beneficia de despăgubiri semnificative și implicit, de o rapiditate crescută în ceea ce privește refacerea stării de fapt a bunurilor. În tot acest peisaj seriozitatea asigurătorului este un factor deosebit de important. Chiar dacă vă orientați alegerile înspre prețuri mai scăzute ale polițelor, nu de fiecare dată o să vă puteți bucura de aceeași calitate a relațiilor cu firma asigurătoare. Din acest motiv, este indicat să vă documentați înainte de realizarea unei polițe de asigurare, indiferent de natura acesteia.

Share the Post:
Postări asemănatoare