Top orașe din Europa pe care să le vizitezi toamna

Fiecare călătorie pe care o facem ne îmbunătățește bagajul de experiențe și cunoștințe. Și cum fiecare sezon are propriul lui farmec, merită să evaluăm care sunt cele mai bune opțiuni de vacanțe toamna în Europa. Evenimentele specifice și atmosfera generală vor fi întregite de farmecul aparte al naturii, culorilor și nuanțelor vegetației din acest sezon. Pentru cei care nu au luat încă o decizie de călătorie și au nevoie de câteva recomandări pentru a alege, prezentăm mai jos un top al orașelor pe care să merită să le vizitezi toamna.

Care sunt orașele din Europa pe care sa le vizitezi toamna?

Toamna este un sezon feeric și fantastic. Nu trebuie să fie anotimpul tău favorit pentru a aprecia bogăția și frumusețea naturii, care oferă un ultim spectacol de excepție, înainte de a se dezbrăca de veșmintele ce i-au împodobit trupul din primăvară. Nuanțele de roșu, portocaliu, roșu și verde închis, galben, auriu, arămiu, maro ș.a. vor face ca pozele tale de vacanța să fie unele dintre cele mai reușite. Soarele mai blând și numărul mai mic de turiști vor reduce din stres și agitație. Accesul la obiectivele turistice este mai lejer și mai puțin aglomerat. Prețurile la transport și cazare sunt reduse.

Iată câteva 5 idei de vacanță toamna în câteva orașe europene pe care nu trebuie să le ratezi:

1. Praga

Dacă îți place Cehia, Praga este perfectă pentru a planifica o vacanță de toamnă. Multe dintre neajunsurile pe care le poți avea pe timpul verii sunt limitate. Peisajele sunt superbe și obiectivele turistice mult mai puțin aglomerate și accesibile. Poți vizita ceasul astronomic din centrul vechi, castelul din Praga, Podul lui Carol, unul dintre numeroasele muzeele ale orașului. Dacă îți place muzica clasică, programează-ți călătorie în timpul unuia dintre festivalurile din această perioadă.

2. Bordeaux

Toamna este anotimpul vinurilor. Și unde poți găsi o destinație mai potrivită pentru degustare și delectare decât în sud-vestul Franței, la Bordeaux. Zona este celebră pentru celebrele vinuri de Bordeaux. Poți avea ocazia să admiri peisajele deosebite și spectaculoase și să faci excursii în zonă. Ca turist merită să vizitezi castele Haut-Sarpe, Beau-Sejour Becot sau Canon și orăşelul medieval Saint- Emilion.

3. Munchen

În cazul în care nu vrei să ratezi cel mai mare festival de bere din lume, programează-ți o vacanță toamna la Munchen, în Germania. În luna septembrie se organizează celebrul Oktoberfest plin de veselie și bună dispoziție. Dincolo de localurile în care berea curge în valuri, capitala bavareză oferă o atmosferă rustică și confortabilă, specifică unui oraș german tradițional. Peisajele sunt sublime, cu un colorit magic, cu puternice nuante de arămiu și auriu. Poți vizita parcurile din Munchen, piețele, muzeele, biblioteca etc.

4. Amsterdam

Dacă vrei culoare, agitație, libertate și o plimbare pe canale, alege Amsterdam, din Olanda. Atmosfera este una plină de viață, cu oamenii mereu veseli și prietenoși. Castelele și casele specifice, superbe, înconjurate de vegetație bogată, vor contribui la reușita încercărilor tale fotografice. Merită să vizitezi muzeele de artă, magazinele de cafea și țigări speciale și, de ce nu, celebrul district roșu.

5. Valencia

Nu puteam încheia topul nostru, fără a include și o locație din Spania, Valencia. Aici temperatura rămâne aproape de 30 de grade, chiar și în luna octombrie, ceea ce face din oraș o destinație plăcută pentru cei cărora le place să ia locul la pas. Există numeroase obiective turistice și istorice pe care merită să le vizitezi, El Carmen, centru vechi, Institutul Valencian de Arta Moderna, Plaza și Basilica de la Virgen de los Desamparados, Oceanograficul, Plaza de la Reina etc.

Ce trebuie să știi înainte să pleci în vacanțe?

Așadar, dacă planifici o vacanță în Europa, ai la dispoziție câteva destinații, pentru orice preferințe și pasiuni, fie ele vinuri, festivaluri, drumeții în aer liber, vizite la muzee, excursii de o zi etc. Fă-ți bagajele incluzând obligatoriu haine mai groase și impermeabile și încălțăminte rezistentă la apă.

Pentru a te simți mereu în siguranță, a fi protejat de orice riscuri de călătorie și a te bucura de vacanțe de toamnă cât mai reușite plecă la drum obligatoriu cu o asigurare medicala de călătorie.

Nimeni nu dorește să pună răul înainte. Dar dacă ești prevăzător, vei alege să pleci în vacanță asigurat cu o poliță de călătorie, ce acoperă cele mai frecvente accidente posibile și servicii medicale.

Iti place articolul?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Lasa un comentariu

[rev_slider alias="agentia-berceni-mobile"][/rev_slider]

[rev_slider alias="agentia-cotroceni-mobile"][/rev_slider]

[rev_slider alias="agentia-ploiesti-mobile"][/rev_slider]

[rev_slider alias="agentia-dristor-mobile"][/rev_slider]